Majoritatea candidatilor la Primaria Sanmihaiu Roman a acceptat sa isi semneze demisiile in alb inainte de alegeri

De Bogdan Marta
Reactualizat la:
6Comentarii
Majoritatea candidatilor la Primaria Sanmihaiu Roman a acceptat sa isi semneze demisiile in alb inainte de alegeri
© TION: Majoritatea candidatilor la Primaria Sanmihaiu Roman au acceptat sa isi semneze demisiile in alb inainte de alegeri
Propunere inedită înainte de alegerile locale din 5 iunie făcută de un locuitor din Sânmihaiu Român. Acesta i-a invitat pe candidații la funcția de primar să semneze un protocol prin care își prezintă demisiile de onoare, în alb, ca și garanție pentru respectarea promisiunilor pe care le fac acum, în campania electorală. Protocolul a fost semnat de opt dintre cei nouă candidați la funcția de primar al comunei Sânmihaiu Român.

În urmă cu câteva zile, Benny Morgan, un locuitor al comunei Sînmihaiu Român a lansat o provocare celor care acum îi cer votul să semneze demisiile în alb, ca garanție a faptului că își vor îndeplini promisiunile electorale.

„Candidații sunt invitați să semneze un Protocol formal, care va fi înregistrat la un birou de avocatură cu dată certă, pentru a fi punctat legal ca moment și formă. Acest Protocol va fi semnat de toți candidații înainte de data finalizării campaniei electorale din mai-iunie 2016 și va fi insoțit de demisiile lor de onoare, ca și garanție pentru respectarea promisiunilor făcute tuturor locuitorilor comunei Sânmihaiu Român și satelor aparținătoare în perioada electorală. Dorința de bază este de a asigura cetățenii că toate ideile de campanie și implementarea lor ulterioară sunt și vor fi în interesul comunei și al locuitorilor ei, iar primarul ales în urma votului va face tot ceea ce îi stă în putință să apere interesul comunei”, scria, în urmă cu câteva zile, Benny Morgan pe Facebook.

Concret, dacă persoana care va câștiga alegerile și a semnat acest protocol se abate de la interesele comunei, aceasta ar putea fi demisă prin decizia unui Forum al comunei de lângă Timișoara.

„În cazul în care, în cursul mandatului, este sesizată o abatere de la acest protocol, cei care îl semnează (cei 9 candidați, împreună cu inițiatorul lui – ca martor, grup denumit in continuare “Forum”) se vor sesiza, întruni și, în urma analizării situației respective (alături de probele aferente), vor vota (vot majoritar) dacă îi cer Primarului în funcție să-și depună Demisia de Onoare atașată Protocolului. Sesizările legate de abaterea de la Protocolul Morgan pot fi făcute și de către orice locuitor al comunei Sânmihaiu Roman, prin contactarea “Forumului”. Dacă Primarul în funcție nu dorește să semneze Demisia de Onoare nefiind de acord cu decizia Forumului, el va asigura organizarea unui referendum pentru a lămuri situația în fapt. Prin acest Protocol nu se dorește analiza proiectului vreunui candidat în parte sau modul în care acesta va ști să conducă și să administreze bugetul Primăriei Sânmihaiu Român. El dorește să pună cetățenii pe primul loc și să se asigure că interesele lor sunt privite cu respect, corectitudine și într-un mod cât mai etic și moral de către cel care va câștiga alegerile. În acest sens, este în interesul fiecărui candidat să îl semneze”, a mai scris Morgan.

Provocarea lansată de Benny Morgan a fost acceptată de opt dintre cei nouă candidați, care au fost așteptați, marți, la Primăria Sânmihaiu Român să semneze acest protocol. Potrivit inițiatorului protocolului amintit, doar Gabriel Danc, candidat independent, a refuzat din start semnarea acestui protocol. În timpul ceremoniei, însă, un al doilea candidat s-a arătat reticent în a semna acest protocol. Este vorba despre Teodor Matiș, care s-a răzgândit în ultimul moment. Toți ceilalți șapte candidați, însă, au semnat, în prezența unui avocat, demisiile în alb. Rămâne de văzut dacă viitorul primar al comunei Sânmihaiu Român este printre semnatari și, mai ales, dacă își va respecta contractul făcut cu alegătorii.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor