Măiestrie culinară cu un bucătar japonez

4Comentarii
Măiestrie culinară cu un bucătar japonez
Noua fiţă în materie de mâncăruri este fusion-ul. Adică amestecul între mai multe tipuri de culturi culinare. Dacă mulţi au auzit acest termen, puţini ştiu, însă, cum se prepară. Aici a intrat în scenă maestrul Kiyosi Hayamizu, care a sosit special la Timişoara pentru un seminar în care a demonstrat ce înseamnă cu adevărat o combinaţie între bucătăria tradiţională japoneză şi cea internaţională. 

Pentru prima dată în Timişoara, niponul a gătit la foc automat, într-un local din Piaţa Traian, în cadrul prezentării uneia dintre cele mai răspândite sosuri pentru sushi, kikkoman. Maestrul în arta culinară a combinat mâncărurile franceze, italiene, englezeşti, cu cele japoneze. Totul spre deliciul asistenţei care abia aştepta să înfigă furculiţele în bucatele pregătite ca la carte. I-ar succesul a fost cel scontat, asta deoarece platourile se goleau imediat.

Kiyosi Hayamizu este licenţiat la Tokio în artă culinară şi are deja două cărţi publicate.
„Interesant este că în Japonia este la mare căutare mâncarea europeană şi internaţională. De aici vine şi fusion-ul, din dorinţa de a îmbina mâncărurile. De altă parte, peste tot în lume oamenii sunt înnebuniţi după delicatese cum este sushi”, a spus Kiyosi Hayamizu.



4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor