Mai multe institutii se lupta cu violenta din scolile din Timis. Patru incidente de la inceputul anului scolar

De Adrian Panduru
4Comentarii
Mai multe institutii se lupta cu violenta din scolile din Timis. Patru incidente de la inceputul anului scolar
Fenomenul infracțional a cunoscut o ușoară creștere în incinta unităților de învățământ preuniversitar la nivelul județului Timiș, în anul școlar 2015-2016. Pentru ca violența sau alte fapte care pun în pericol siguranța elevilor și a profesorilor să nu se mai manifeste în școli, sau cel puțin cazurile să fie mai puține, în Timiș, mai multe instituții și forțe de ordine acționează împreună pe această linie.

În județul Timiș se pune în aplicare planul comun de acțiune pentru creşterea gradului de siguranţă în cazul elevilor şi personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar. Mai multe instituții sunt incluse în acest plan și au diferite atribuții pentru ca în școlile din Timiș să fie liniște.

Conform reprezentanților Poliției, în Timiș, de la începutul anului școlar, au fost patru incidente în școli. Este vorba despre loviri sau ușoare agresiuni între elevi. Nu au fost cazuri deosebite de vătămare sau altă natură, dar au existat.

Ei bine, de acum înainte, prin acest plan, ar trebui ca numărul acestor incidente să scadă.

Planul, realizat sub umbrela Instituției Prefectului Timiș, aduce laolaltă mai multe instituții care vor acționa: Poliția națională, Poliția locală, Jandarmeria, Inspectoratul Școlar Județean și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat. Instituțiile vor realiza, în comun, acțiuni pentru a da uitării violența în școli, dar și alte fapte precum furturile sau tâlhăriile. Aceste instituții vor realiza și evaluări ale unităților de învățământ preuniversitar care în anul precedent s-au confruntat cu diverse probleme atât din punct de vedere al incidentelor semnalate, cât și al condițiilor de siguranță (pază, gard împrejmuitor, zonă, iluminat public, e.t.c.).

Printre acțiunile care vor avea loc se numără asigurarea prezenţei unor poliţiști rutieri/poliţiști locali în zona unităţilor de învăţământ situate pe drumuri intens circulate, ori unde s-au produs accidente rutiere in care au fost implicaţi elevi, destructurarea şi dispersarea grupurilor de persoane cu comportament deviant/delincvent care frecventează zonele unităţilor şcolare şi tulbură climatul de siguranţă publică, includerea unităţilor de învăţământ identificate cu grad de risc în itinerariile de patrulare auto şi pedestre, ca punct obligatoriu de staţionare şi în trecere, în special pe timpul sosirii şi plecării elevilor, identificarea cauzelor şi condiţiilor care generează sau favorizează comiterea faptelor antisociale, includerea obligaţiei cadrelor didactice de a aduce la cunoştinţa conducerii unităţilor de învăţământ şi a poliţiei/jandarmeriei (pentru unitățile date în responsabilitate), în funcție de structura responsabilă orice manifestare de conduită a elevilor sau a diverselor persoane din zona unităţilor de învăţământ ce poate prezenta un risc la siguranţa şcolară,

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor