Mai multe defrisari decat plantari de copaci in patru ani, la Timisoara

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
11Comentarii
Mai multe defrisari decat plantari de copaci in patru ani, la Timisoara
© Tion: Mai multe defrisari decat plantari de copaci in patru ani, la Timisoara
În patru ani, la Timișoara au fost tăiați puțin peste 9.000 de arbori, arată un raport al primăriei. Pe de altă parte, prin grija Direcției de Mediu au fost plantați aproape 8.000 de arbori.

Din cele mai recente declarații ale primarului Nicolae Robu, în primul mandat de primar au fost sădiți 10.000 de copaci în capitala Banatului.

„Am avut ca obiectiv să se planteze 10.000 de copaci, precizez că nu intră aici nimic din ce s-a plantat în afara intravilanului propriu-zis, în așa-numitele perdele forestiere. Asta este cu totul altă treabă. Pe diverse străzi și în diverse spații verzi s-au plantat deja peste 10.000 de copaci”, spunea Robu în luna martie a acestui an.

Potrivit unui document emis de primărie la solicitarea unui timișorean, privind numărul de arbori plantați și defrișați în Timișoara în perioada 2012-2016, în primul mandat de primar al lui Nicolae Robu au fost plantați, prin grija Direcției de Mediu din primărie, un număr total de 7.842 de arbori.

Pe de altă parte, „în perioada 2012-2016 s-au defrișat 9.098 de arbori”.

„Defrișările se execută prin intermediul societăților comerciale care au avut/ au încheiate contracte de prestări servicii cu Primăria Timișoara, pe baza programelor transmise lunar. Constatările în teren s-au făcut pe baza solicitărilor cetățenilor/ asociațiilor de proprietari sau ca urmare a deplasării în teren a consilierilor primăriei și a constatării necesității efectuării unor astfel de lucrări”, se arată în răspunsul emis de primărie în atenția timișoreanului Lucian Mugur Serdean.

UPDATE. Primăria Timișoara face clarificări: Am plantat mai mulți copaci, prin mai multe direcții

Reprezentanții municipalității au numărat din nou numărul de copaci sădiți, de data aceasta prin grija mai multor direcții din primărie, nu numai prin Direcția de Mediu.

Potrivit oficialilor instituției de pe C.D. Loga, pe lângă cei 7.842 de arbori plantați prin Direcția de Mediu, muncitorii contractați de municipalitate au mai plantat un număr de 3.175 de arbori, prin Direcția Dezvoltare și Direcția Tehnică, în aceeași perioadă.

„În plus, aproximativ 1.000 de arbori au mai fost plantați în prima jumătate a anului 2016, prin Direcția de Mediu. La aceștia se mai adaugă un număr de 13.550 puieți de arbori în perdeaua forestieră. De asemenea, menționăm că pe parcursul anului 2013 s-au mai plantat 110.880 de butași de salcie energetică în zona Calea Buziașului”, spun reprezentanții Direcției de Mediu din primărie.

Cât despre copacii defrișați, oficialii municipalității spun că, în marea lor majoritate, este vorba despre arbori de diverse dimensiuni.

„În legătură cu numărul de 9.098 de arbori defrişaţi, precizăm că în marea lor majoritate este vorba despre arbori de diverse dimensiuni, inclusiv cu diametrul de 10 centimetri, depreciaţi din punct de vedere fito-sanitar, uscaţi, crescuţi spontan, în special pe terenuri virane, îmbătrâniţi, rupţi în urma fenomenelor meteorologice nefavorabile”, se arată în informarea emisă de Direcția de Mediu a instituției de pe C.D. Loga.

Articole pe aceeași temă:

Timisoara are peste 10.000 de copaci noi, in patru ani11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor