Mai e o saptamana pana medicii declanseaza greva de avertisment. Urmeaza greva generala

De T. Ex.
Mai e o saptamana pana medicii declanseaza greva de avertisment. Urmeaza greva generala
Medicii nu mai pot. Au tot încercat să bată la uşile conducătorilor cu revendicările lor, dar fără succes. În Timişoara s-au strâns deja semnături pentru declanşarea grevei, şi nu numai aici, iar greva generală se va declanşa în 28 noiembrie. Greva de avertisment în sistemul de sănătate va fi declanşată în 25 noiembrie, între orele 10 și 12. Practic, guvernanşii au trei zile pentru a rezolva revendicările medicilor până la greva generală. Timp au mai avut ei, dar degeaba…

Deoarece ministrul Sănătăţii nu a avut nici o reacţie, federaţia Sanitas cere şi demisia acestuia. „În acest moment, aliaţii noştri din Coaliţia Profesioniştilor din Sistemul de Sănătate – Federaţia SANITAS care au susţinut necondiţionat revendicările medicilor au hotărât declanşarea grevei generale. Medicii, indiferent dacă sunt sau nu membri în Federaţia SANITAS, nu trebuie să îi lase singuri în această luptă”, spune prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România. Sanitas Timiş a strâns peste 2.600 de semnături de la asistente şi medici pentru organizarea unei greve de avertisment sau generale. La nivel naţional, peste 70.000 de cadre medicale au dat cu subsemnatul pentru protest.

Lista revendicărilor conţine şase solicitări majore, respectiv alocarea a minumum 6% din PIB pentru sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege specifică sistemului de sănătate în care proiectul privind performanţa să reprezinte un capitol, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi.

Susţin aceste revendicări reprezentanţii Coaliţiei profesioniştilor: Colegiul Medicilor Dentişti, ai Colegiului Psihologilor, Colegiul Farmaciştilor, Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în sistemul sanitar din România, Federaţia SANITAS, Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România, Societatea Medicilor din Colectivitatile de Copii Tineri şi Asociaţia Medicilor Rezidenţi din România.
Valentin Rusu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor