Mai bine informati, decat cu banii luati

4Comentarii
Mai bine informati, decat cu banii luati
Poliţiştii locali îşi propun să informeze reprezentanţii firmelor din Timişoara cu privire la modul de păstrare a curăţeniei, nu să le amendeze cu orice preţ. Cel puţin asta rezultă dintr-un comunicat dat publicităţii de Poliţia Locală Timişoara. Documentul enumeră câteva dintre obligaţiile ce revin societăţilor comerciale în acest sens.

Astfel, susţine purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Nicoleta Popa, se constituie contravenţie şi se sancţionează ca atare următoarele fapte: neasigurarea depozitării separate a deşeurilor menajere şi reciclabile, acolo unde s-a implementat sistemul de colectare duală a deşeurilor; neefectuarea curăţeniei trotuarelor, a părţii carosabile a străzii şi a locurilor de parcare pe care le folosesc; neîncheierea cu operatorul de servicii publice de salubrizare, a contractului de prestării servicii de salubrizare pentru colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor; neasigurarea colectării deşeurilor rezultate în urma activităţilor de construire, reparaţii, curăţare şi igienizare a clădirilor şi a altor incinte; neasigurarea amplasării la fiecare intrare din stradă, la punctele de lucru şi la sediul unde îşi desfăşoară activitatea, a unui coş de dimensiuni reduse pentru colectarea hârtiilor, ambalajelor şi a mucurilor de ţigări; arderea deşeurilor vegetale, menajere ori de altă natură, în curţi, pe străzi sau în orice alte locuri; nepăstrarea curăţeniei în jurul recipientelor de precolectare a deşeurilor; neasigurarea salubrizării şi împrejmuirii terenurilor virane pe care le deţin sub orice formă legală, atât cele din intravilanul municipiului cât şi cele situate de-a lungul căilor de comunicaţie rutieră sau feroviară, precum şi neamplasarea la loc vizibil, pe frontul stradal, a unui panou inscripţionat cu sintagma”proprietate privată”.

„Nerespectate, prevederile enumerate mai sus se sancţioneză cu amendă cuprinsă între 1 500 şi 2 500  de lei”, adaugă Nicoleta Popa, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara.

Pentru consultarea în întregime a Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Timişoara nr. 371/2007, modificată şi completată, se poate accesa site-ul Primăriei  Timişoara – www.primariatm.ro sau cel al Poliţiei Locale Timişoara-  www.polcomtim.ro.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor