Mai avem 173 de fosti detinuti politici in Timis. Parastas pentru cei care s-au stins

De A. Strugariu
Reactualizat la:
Presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici Timis, Teodor Stanca
Presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici Timis, Teodor Stanca
Din circa 2.000 de membri câţi avea Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din Timiş în anii ’90, la constituire, astăzi au mai rămas în viaţă sub 200, iar luptătorii anticomunismului se sting de la zi la zi. La Catedrala Mitropolitană din Timişoara va fi organizată sâmbătă o slujbă pentru pomenirea celor care nu mai sunt printre noi.

În 9 martie, Ziua pomenirii Sfinţilor 40 de Mucenici potrivit calendarului creştin ortodox, la Timişoara va fi marcată şi Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din perioada 1944-1989. Reprezentanţii Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România (AFDPR) – Filiala Timiş îi invită pe timişoreni şi nu numai să participe alături de ei, sâmbătă, la un parastas pentru toţi cei care au murit în închisori, în lagăre şi deportări, în luptele cu forţele de represiune comuniste, în răscoalele ţărăneşti şi în alte împrejurări pentru apărarea credinţei, libertăţii şi demnităţii.

„Sâmbătă, cu ocazia sărbătorii celor 40 de mucenici, asociaţia noastră organizează un parastas în memoria celor care au murit în închisori, în lagăre, în deportări şi alte împrejurări. Ziua aceasta de 9 martie este declarată şi Ziua deţinutului politic anticomunist din România. Cei care vor să vină la parastas îi vom primi cu toată dragostea şi ne-am bucura de prezenţa dânşilor. Suntem extrem de puţini. Numai anul trecut – dintr-o simplă statistică a noastră, pentru că nu ne sunt comunicate toate decesele – suntem informaţi că au murit 35 de foşti deţinuţi politici şi mor în continuare. Din circa 2.000 de foşti deţinuţi politici care am fost în 1990, când s-a înfiinţat asociaţia, astăzi mai suntem 173 în viaţă. Acesta este ritmul în care scade numărul nostru, din cauza vârstei în primul rând, a suferinţelor, a bolilor, urmărilor celor prin care au trecut foştii noştri colegi”, spune Teodor Stanca, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici Timiş.

Slujba religioasă va avea loc sâmbătă, 9 martie, de la ora 11.00, la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, anunţă AFDPR – Filiala Timiş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor