Mahatma Gandhi, obsedat sexual sub mantie de sfânt

6Comentarii
Mahatma Gandhi, obsedat sexual sub mantie de sfânt

Ultima carte despre viaţa lui Mahatma Gandhi readuce în discuţie obiceiurile sexuale ciudate ale liderului spiritual indian. Deşi erau cunoscute în timpul vieţii lui Gandhi, iar el nu se ruşina cu practicile sale sexuale, acestea au fost ocultate ulterior, în timpul procesul de ridicare la rangul de “Tată al Naţiunii”.

“Personaj periculos, un maniac sexual semi-reprimat”, cu practici  “anormale şi nenaturale”, aşa sună descrierile obiceiurilor lui Mahatma, preluate de publicaţia engleză The Independent.

Căsătorit la doar 13 ani, Gandhi a avut o viaţă sexuală aparent normală până la 30 de ani, când s-a hotărât să îmbrăţişeze idealurile de sărăcie şi castitate, pentru a servi omenirea. Publicaţia engleză spune însă că liderul spiritual indian a fost marcat de faptul că, în timp ce tatăl său îşi dădea ultima suflare, el făcea dragoste, de unde a apărut complexul de risipire a iubirii.

Să fie sărac, nu i-a fost greu lui Gandhi, iar castitatea a reinterpretat-o. Astfel, el şi-a instituit propriile reguli, potrivit cărora erau permise conversaţiile sexuale explicite, corespondenţa cu conţinut sexual şi, mai ales, îi era permis să se abţină în faţa femeilor goale cu care împărţea patul.

Pentru înălţarea spirituală a indienilor, Gandhi a contraindicat sexul matrimonial. Un soţ şi o soţie nu ar fi trebuit niciodată să rămână singuri, iar dacă ar fi resimţit vreo dorinţă, duşul rece era soluţia. Este foarte cunoscută şi credinţa aproape magică a lui Gandhi privitoare la lichidul seminal. “Cel care îşi conservă lichidul vital, capătă puteri de neînvins”, declara liderul indian.

În timp, după moartea soţiei sale şi odată cu înăsprirea vremurilor, Gandhi a avut nevoie să-şi testeze mai puternic tăria spirituală. La 77 de ani, el dormea cu soţia unui nepot de-al său, Manu, care avea 33 de ani. Celor care îl criticau pentru experimentele sale, Gandhi le spunea că, dacă ar renunţa la ele, ar însemna că a fost învins, că este un semn de slăbiciune. Astfel, el şi-a adus lângă el o altă nepoată, de numai 18 ani, pe Aba. În 1948, când a fost asasinat, Mahatma Gandhi le avea alături pe cele două nepoate.

Una dintre “ispitele” lui Gandhi, declara la mai mult de 20 de ani de la moartea liderului, că nu era vorba despre experimente de castitate (brahmacharya). Gandhi şi-a aranjat pur şi simplu regulile, după cum a vrut, ca să nu fie pus într-o lumină defavorabilă.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor