Maghiarii blochează frontiera

Maghiarii blochează frontiera
Din cauza Sărbătorilor Pascale, accesul TIR-urilor pe teritoriul Ungariei va fi suspendat.

Nebunie la Nădlac. Timp de cel puţin două zile vehiculele de mare tonaj nu vor avea acces în Ungaria din cauza Sărbătorilor Pascale. Traficul rutier de marfă va fi interzis pe teritoriul Ungariei de vineri, 21 martie, ora 22.00, până luni, 24 martie, ora 22.00, din cauza Sărbătorilor Pascale ale catolicilor. E deja cunoscut faptul că autorităţile maghiare limitează şi chiar suspendă traficul greu pe teritoriul ţării cu ocazia fiecărei sărbători, fie ea naţională sau creştină. Singurii care au undă verde pentru a putea intra în ţara vecină vor fi, şi acum, TIR-urile care transportă animale vii, substanţe inflamabile sau alte transporturi speciale.

Situaţia de la fontiera cu Ungaria e cu atât mai dificilă pentru autorităţile locale din Arad cu cât nu mai departe de luni coşmarul cozilor interminabile de la Nădlac a revenit în prim plan, numărul automarfarelor în aşteptare fiind dublu faţă de week-end-urile obişnuite. În fapt, frontierele arădene sunt blocate de sute de TIR-uri ori de câte ori autorităţile maghiare restricţionează sau suspendă traficul de transport marfă pe teritoriul Ungariei. Este de aşteptat, ca atare, ca scenariul din week-end-ul trecut, când aproape 600 de transportatori au sufocat Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac, să se repete. Sâmbăta şi duminica trecută, niciun TIR nu a putut să tranziteze Ungaria. Aceasta pentru că de sâmbătă, maghiarii au aniversat ziua naţională, iar traficul greu a fost suspendat pe perioada sărbătorii.

Rute ocolitoare?!

De rute ocolitoare nici nu poate fi vorba, şoferii TIR-urilor, în special cei bulgari, evitând să tranziteze Serbia după izbucnirea conflictului din Kosovo. Ne putem aştepta, în atare condiţii, ca, la acest sfârşit de săptămână, traficul de mare tonaj să sufoce din nou Nădlacul (preferată de tirişti din cauza autostrăzii) şi să dea peste cap traficul rutier pe DN 7 (Arad-Deva), aşa cum s-a întâmplat săptămâna trecută, când s-a circulat pe o singură bandă de mers, cealaltă fiind blocată de zecile de camioane care aşteptau deschiderea vămii maghiare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !