Magazinele de vise nu vor mai putea functiona la mai putin de doi kilometri de scoli la Timisoara

26Comentarii
Magazinele de vise nu vor mai putea functiona la mai putin de doi kilometri de scoli la Timisoara
Consilierii locali din Timişoara au aprobat, luni, un proiect ce prevede interzicerea amplasării pe raza municipiului de magazine ce comercializează produse halucinogene la mai puţin de 2.000 de metri de unităţile de învăţământ, internate, cămine sau case de cultură.

Proiectul, iniţiat de consilierul ţărănist Corado Toader, a fost supus spre aprobare în plenul Consiliului Local Timişoara de luni, după ce iniţiatorul unui proiect similar, democrat-liberalul Ştefan Sandu, a renunţat de bunăvoie la proiectul său.

Astfel, de luni, magazinele care comercializează plante, substanţe şi preparate stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope, de orice fel, care aduc atingere sau pun viaţa în pericol şi sănătatea populaţiei, ordinea şi liniştea publică nu vor mai putea să funcţioneze pe o rază mai mică de doi kilometri de unităţile de învăţământ, de internate, cămine sau case de cultură din Timişoara.

Consilierii municipali au aprobat, în ultima clipă, un amendament ce prevede dublarea acestei distanţe, de la 1.000 la 2.000 de metri. În schimb, consilierii locali nu au aprobat un amendament propus de viceprimarul Adrian Orza, prin care acestea cerea amendarea drastică a proprietarilor de spaţii care le închiriază pentru înfiinţarea de magazine etnobotanice.

Cei care nu vor respecta prevederile noii hotărâri de consiliu riscă amenzi între 2.000 şi 2.500 de lei, confiscarea bunurilor comercializate şi suspendarea sau anularea autorizaţiei de funcţionare.

Rămâne de văzut cât de eficientă se va dovedi această hotărâre, ţinând cont de inventivitatea de care au dat până acum dovadă patronii acestor magazine, care au reuşit, până acum, să evite toate capcanele legislative puse în cale de autorităţile locale şi centrale.

Horia Rusu si Constantin Octavian Luca, cetateni de onoare

Şedinţa consilierilor municipali de luni a fost destul de lungă. Aleşii au fost vizitaţi de colindători, după care au marcat ziua de 20 Decembrie ca zi a Timişoarei, zi de importanţă locală. Şedinţa Consiliului Local Timişoara de luni a fost una festivă. S-au împlinit 21 de ani de când Timişoara devenea primul oraş din ţară liber de comunism. Au ţinut cuvântări primarul Gheorghe Ciuhandu şi mai mulţi revoluţionari.

Tot în plenul de luni, edilul-şef al oraşului a decernat două titluri de cetăţeni de onoare ai Timişoarei. Unul a fost acordat, post-mortem, liberalului Horia Rusu, distincţia fiind primită de fiul acestuia, iar celălalt titlu de cetăţean de onoare al Timişoarei a fost decernat cardiologului Constantin Octavian Luca.

B. A. M.26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor