Luvru rămâne cel mai căutat muzeu din lume, cu peste 10 milioane de vizitatori în 2009

3Comentarii
Luvru rămâne cel mai căutat muzeu din lume, cu peste 10 milioane de vizitatori în 2009
Muzeul Luvru rămâne cea mai vizitată instituţie culturală din lume, după ce anul trecut peste 8,5 milioane de persoane i-au trecut pragul, iar dacă adăugăm şi expoziţiile organizate în afara sălilor muzeului, ajungem la un număr de 12 milioane de admiratori ai artei.

Responsabilii Luvru au anunţat un bilanţ de 8,5 milioane de vizitatori în 2009, fiind cel de-al patrulea an consecutiv când se depăşeşte pragul de 8 milioane, ceea ce situează muzeul pe prima poziţie în topul celor mai vizitate instituţii de cultură, potrivit presei franceze.

La acest bilanţ se adaugă un număr de 3,5 milioande de vizitatori ai expoziţiilor organizate în afara sălilor muzeului, şase în Franţa şi alte 26 în întreaga lume.

În fiecare zi, ghişeele au vândut în medie 27.000 de bilete, cele mai admirate expoziţii fiind ”Les portes du Ciel” (250.000 de intrări) şi “Titien, Tintoret, Véronèse” (400.000). Cartea albă a lui Umberto Eco a beneficiat şi ea de 67.000 de curioşi. Scriitorul italian a fost invitat la Luvru, în perioada 2 noiembrie-11 decembrie, pentru a organiza o serie de evenimente culturale. Muzeul i-a dat lui Eco mână liberă pentru a-şi prezenta viziunea personală asupra operelor expuse prin 20 de expoziţii, spectacole de dans sau conferinţe. Umberto Eco a propus ”Vertige de la liste”, un parcurs în istoria artei, literaturii şi muzicii, o serie de evenimente culturale la care au participat experţi din domeniul artei.

Muzeul Luvru, care are 16 hectare şi 36.000 de opere expuse, pare a fi o excepţie. Anul trecut, cele 21 de instituţii culturale subordonate Reuniunii muzeelor naţionale din Franţa au primit în total  3.552.620 de vizitatori, cu 7% mai puţin decât în 2008, dar scăderea este explicabilă prin faptul că unele muzee, cum ar fi Muzeul Picasso din Paris, au fost închise pentru lucrări.

Sursa: Newsin

Taguri: , , , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor