Lupta antidrog continuă

1Comentariu
Lupta antidrog continuă
TIMIŞOARA - În fiecare an, în 26 iunie, la propunerea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, se marchează „Ziua internaţională de luptă impotriva traficului şi consumului ilicit de droguri”.

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timiş a organizat, cu acest prilej, o serie de manifestări, în luna iunie, pentru a aduce, încă o dată, în atenţia opiniei publice, problematica pe care o reprezintă consumul de droguri în societatea contemporană.

Deoarece categoria de vârstă către care sunt concentrate campaniile de prevenire a consumului de droguri este cea a adolescenţilor şi tinerilor, evenimentele propuse reunesc, sub o mare diversitate de abordări, un mesaj unitar, acela de a încuraja manifestările pozitive şi opţiunile raţionale de viaţă ca alternative benefice la consumul de droguri.

Campania din acest an a debutat cu o expoziţie de artă, care a inclus lucrări realizate de elevii cercurilor de pictură şi fotografie din cadrul Palatului Copiilor Timişoara. Expoziţia a fost amenajată la sediul Primăriei între 4 şi 15 iunie. Cu sprijinul Operei Române din Timişoara, în 7 iunie, a avut loc un spectacol de balet susţinut de absolvenţii secţiei de balet din cadrul Şcolii Populare de Artă. Spectacolul a fost dedicat Zilei internaţionale de luptă impotriva traficului şi consumului ilicit de droguri. În 13 iunie, la sediul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Timiş a avut loc festivitatea de premiere a şcolilor participante la programul naţional „Clase fără fumat”.

În 26 iunie, reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timiş vor fi prezenţi la emisiuni radio şi TV în cadrul cărora vor fi dezbătute aspecte legate de problematica drogurilor. Tot în 26 iunie, CPECA Timiş organizează activităţi interactive care au ca obiectiv prevenirea consumului şi creşterea nivelului de conştientizare asupra riscurilor asociate la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Timişoara, sub genericul „Drogurile – o altfel de inchisoare”.

În aceeaşi zi, la Centrul de Reeducare pentru Minori Buziaş, cu sprijinul Autorităţii de Sănătate Publică Timiş, vor fi vizionate filme şi vor fi organizate activităţi sportive. Acţiunile fac parte din proiectul „Drogurile îţi fură liberatea”, derulat de CPECA Timiş şi vizează prevenirea consumului de droguri în rândul minorilor din cadrul Centrului.

Pentru marcarea zilei de 26 iunie, Ziua internaţională de luptă împotriva consumului şi traficului ilicit de droguri, UNODC – Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate a propus pentru 2007 sloganul „Îţi controlează drogurile viaţa? În viaţa ta, în comunitatea ta… drogurile nu-şi au locul”.

Sloganul va fi folosit timp de trei ani (2007- 2009) şi va fi focusat pe diferite aspecte: în 2007 – abuzul de substanţe, în 2008- cultivarea şi producţia de droguri, în 2009 – traficul ilicit de droguri. Scopul acestei campanii este de a conştientiza opinia publică asupra pericolului pe care îl reprezintă consumul de droguri pentru societate, iar obiectivul principal, acela de a mobiliza şi de a sprijini populaţia în vederea controlării acestui fenomen.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor