Luna iulie a fost una record la Aeroportul International Timisoara

De Marcel Hoster
8Comentarii
Luna iulie a fost una record la Aeroportul International Timisoara
© Tion: Luna iulie a fost una record la Aeroportul International Timisoara
Un număr de 101.423 pasageri au folosit unul dintre zborurile care au sosit sau au plecat de pe pista Aeroportului Internaţional Timişoara în cursul lunii iulie 2016, un număr istoric record de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi din oraşul de pe Bega în decursul unei luni din an. Traficul aerian este în continuă creştere la principala poartă aeriană din Vestul României.

Luna iulie a adus un număr de 101.423 pasageri îmbarcaţi/debarcaţi din Timişoara, ceea ce reprezintă un număr record înregistrat pe o lună calendaristică raportat la datele de trafic istorice, comparativ cu aceeaşi lună din anii precedenţi: iulie 2008 – 21.362 pasageri, iulie 2009 – 46.598 pasageri, iulie 2010 – 62.736 pasageri, iulie 2011 – 64.116 pasageri, iulie 2012 – 62.148 pasageri, iulie 2013 – 59.029 pasageri, iulie 2014 – 69.181 pasageri, iulie 2015 – 95.621 pasageri.

O pondere semnificativă în indicatorii traficului din luna iulie o reprezintă pasagerii pentru curse dedicate de vacanţă spre cele şase destinaţii din Turcia (Antalya şi Bodrum) şi Grecia (Creta-Heraklion, Rodhos, Zakynthos şi Santorini). Din primele informaţii, luna august va confirma trendul ascendent al numărului de pasageri operat de aeroportul bănăţean.

Informaţiile arată că aceşti pasageri sunt originari din zona de captare a aeroportului din Timişoara. De asemenea, faptul că informațiile nu conţin traficul de pasageri aflaţi în tranzit, este cel mai elocvent indicator despre potenţialul de trafic regional.

Începând cu 1 septembrie 2016 vor fi introduse destinaţii noi care vor face posibile legături cu aeroporturi importante din Europa, respectiv Londra-Stansted, Berlin, Dusseldorf-Weeze, precum şi frecvenţe mărite operate de compania aeriană RyanAir spre destinaţiile Bucureşti, Milano-Bergamo, Bruxelles Charleroi, Frankfurt-Hahn. De asemenea, începând cu 1 octombrie 2016, pasagerii vor avea posibilitatea să călătorească zilnic spre destinaţiile Iaşi şi Cluj, cursele fiind operate de compania aeriană Blue Air. Astfel, creşterea înregistrată la traficul de pasageri pe primele 8 luni se va accelera până la sfârşitul anului.

Începând cu luna septembrie este estimată o creştere şi în zona traficului de marfă pe aeroportul din Timişoara, datorită măsurii ce urmează să fie luată de către compania TNT, respectiv mărirea capacităţii de transport de la un avion de tip SF 34 (capacitate maximă de 3.000 kg) la avion de tip Boeing 737 (capacitate maximă de 18.000 kg), crescând astfel capacitatea de transport marfă.

„În fiecare lună indicatorii statistici confirmă trendul ascendent şi astfel ne ducem la îndeplinire obiectivele propuse şi anunţate încă de la finele anului trecut, respectiv creşterea traficului aerian de pasageri la tarife cât mai mici pentru pasageri, creşterea traficului de mărfuri, dar şi introducerea de noi destinaţii. Avem convingerea că în luna august se va depăşi numărul de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi faţă de luna august a anului 2015, motiv pentru care se va atinge un nou record lunar ”, a declarat directorul Aeroportului Timişoara, Daniel Idolu.

Administraţia aeroportului estimează că anul 2016 va fi un an marcant, în care se va depăşi numărul de 1,1 milioane de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi pe aeroportul timişorean, creându-se premise favorabile pentru un număr de aproximativ 1,5 milioane de pasageri în 2017, respectiv de peste 5.000 tone marfă.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor