Lumina doar de la soare! Parcul Botanic nu vede inca iluminat public

De Roxana Deaconescu
4Comentarii
Lumina doar de la soare! Parcul Botanic nu vede inca iluminat public
© Tion: Lumina doar de la soare! Parcul Botanic nu vede inca iluminat public
Greu cu iluminatul aleilor din Parcul Botanic! În grădina botanică din Timișoara s-ar putea face lumină abia la începutul anului viitor. Cam când ar începe lucrările și la fântâna ornamentală a primarului Nicolae Robu.

O promisiune mai veche a celor din conducerea Primăriei Timișoara s-ar putea împlini abia anul viitor. Se discută de ceva vreme despre introducerea iluminatului public din Parcul Botanic, cea mai recentă discuție având loc în luna aprilie a anului trecut. Atunci, primarul Nicolae Robu spunea că „este inadmisibil ca un parcul din centrul Timișoarei să nu aibă iluminat public”.

Parcul Botanic ar fi trebuit modernizat complet, dar s-a luat decizia să fie reabilitate întâi aleile și să fie introdus iluminatul public. Aleile au fost într-adevăr modernizate, dar lumină nu s-a făcut încă în grădina botanică. Din ce cauză? Primarul Timișoarei ne-a dezvăluit că nu mai sunt fonduri în primărie pentru extinderea iluminatului public.

„Nu știu exact care este stadiul proiectului de iluminat în Parcul Botanic. Era acea problemă, că noi nu mai avem bani pe contractul de iluminat în derulare, cel care va expira în 2018, nu mai avem pentru extindere, avem doar pentru mentenanță. Prin urmare, putea să fie făcut numai cumva cu mobilier stradal. Chiar nu știu care e stadiul, eu le-am spus să facă”, ne-a spus Robu.

Potrivit viceprimarului Dan Diaconu însă, se va lucra în curând la un studiu de fezabilitate, care ar trebui să fie gata în curând, iar până la sfârșitul anului ar trebui să avem o firmă care să se ocupe de proiectul tehnic și de lucrările necesare pentru introducerea iluminatului public.

„În ultimul an, în Parcul Botanic, s-au realizat lucrări de reabilitare completă a aleilor, dar și de înlocuire a mobilierului urban. Totuși, lipsa iluminatului public este o problemă care trebuie rezolvată în cel mai scurt timp. Documentele aferente publicării pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice a licitației pentru servicii de proiectare aferente Studiului de Fezabilitate «Extindere iluminat public – Parcul Botanic» au fost finalizate, iar Serviciul de Achiziții Publice va proceda la transmiterea acestora în următoarele zile. Soluția aleasă pentru acest obiectiv este aceea a întocmirii studiului de fezabilitate, urmată de o singură licitație de proiectare și execuție, pentru a scurta timpul necesar implementării. Estimăm că studiul va fi finalizat, dacă procedura de achiziție va decurge fără probleme, în luna octombrie, urmând ca, după aprobarea Indicatorilor Tehnico Economici, să pornim achiziția execuției lucrării. Facem totul pentru ca, până la sfârșitul anului, contractul de execuție să fie atribuit”, a explicat, pentru tion.ro, viceprimarul Dan Diaconu.

Așadar, dacă totul merge cum trebuie, cândva anul viitor ar urma să înceapă în sfârșit lucrările mult promise pentru introducerea iluminatului public în Parcul Botanic.

Parcul Botanic este unul dintre parcurile emblematice ale Timișoarei. A ajuns într-o stare jalnică, așa că din cele peste 1.000 de specii de copaci și plante ce se găseau odată acolo, acum abia mai există puțin peste 200.

Articole pe aceeași temă:

După ani și ani de promisiuni, reprezentanții Primăriei Timișoara și-au întors, în sfârșit, privirea și spre Parcul Botanic din centrul Timișoarei. Se lucrează de zor la refacerea aleilor și, potrivit primarului Nicolae Robu, grădina botanică a Timișoarei va avea și iluminat public. Parcul Botani...4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor