Lumea se mobilizează împotriva gripei aviare

Reactualizat la:
Lumea se mobilizează împotriva gripei aviare
În timp ce în diferite colţuri ale lumii se semnalează noi cazuri de gripă aviară, comunitatea internaţională se mobilizează pentru a face faţă cumplitei maladii.

Peste o sută de ţări donatoare şi organizaţii internaţionale s-au angajat la Beijing să adune un fond de 9 miliarde de dolari în prima ofensivă mondială împotriva acestui flagel.

Necesarul pentru finanţarea acestei campanii mondiale a fost estimat de Banca Mondială la cel puţin 1,2 miliarde de dolari, pe trei ani. Banii sunt destinaţi sprijinirii ţărilor afectate şi mai ales pregătirii pentru o eventuală pandemie. Printre cei mai generoşi donatori se numără Statele Unite, Japonia şi Uniunea Europeană. Planul de acţiune, pus la punct de organizaţiile internaţionale specializate în domeniul sănătăţii şi agriculturii, prevede eradicarea virusului de la sursă, adică în fermele de păsări, unde există posibilitatea de a suferi mutaţii şi de a se transmite la om.

Una dintre priorităţi o reprezintă amplasarea unor reţele de detectare şi intervenţie rapidă, susţinute de campanii de informare a populaţiei şi acordarea de despăgubiri fermierilor ale căror păsări sunt exterminate.

Totodată, vor fi făcute rezerve de medicamente antivirale, mai ales Tamiflu, în cazul unei eventuale pandemii. Banca Mondială estimează la 800 de miliarde de dolari costul economic şi financiar al unei pandemii de gripă aviară, cu milioane de morţi şi zeci de milioane de bolnavi.

Între timp, Ministerul chinez al Sănătăţii a anunţat încă un deces, al şaselea din această ţară, din cele 9 cazuri semnalate la om. Pentru prima oară, maladia a fost semnalată şi în Irak.

O fetiţă de etnie kurdă a murit în nordul ţării, în apropiere de graniţa cu Turcia, iar medicii susţin că victima prezenta simptomele cunoscute. Responsabili irakieni, susţin că s-au prelevat mai multe probe, care au fost trimise spre testare în Iordania.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor