Lume de basm, creata de copii la sarbatoarea de Craciun de la scoala Montessori

Reactualizat la:
Lume de basm, creata de copii la sarbatoarea de Craciun de la scoala Montessori
ADVERTORIAL. Elevii școlii Montessori din Timișoara l-au întâmpinat pe Moș Crăciun așa cum se cuvine. Serbarea în care Moș Crăciun a fost primit de copii a avut loc joi seara, iar elevii i-au purtat pe bătrânul cu părul alb și pe părinți într-o lume a poveștilor.

O lume a poveștilor plină de poezie, muzică și voie bună. Copiii de la Montessori au pus în scenă câteva povești în limba germană, dar și în română. Au fost acolo, pe scenă, în fața celor prezenți la serbare, Cenușăreasa, iar copiii au elucidat misterul celui care a furat Crăciunul. Acolo a fost și bucuria pe care o aduce zăpada, pe care „Frau Holle” o stârnește atunci când scutură pernele și păturile.

„Cine a furat Crăciunul”, „Gâsca cu penele de aur” sau „Cenușăreasa” au fost, de asemenea, povești magice care s-au petrecut pe scena de basm creată de copiii de la Montessori. Copiii au fost aplaudați la scenă deschisă de părinți, care au fost prezenți în număr mare, dar și de profesorii care le îndrumă pașii la școală, zi de zi.

Copiii au avut și o surpriză pentru cei prezenți. Aceștia au cântat mai multe colinde românești și la final și-au provocat și părinții să cânte împreună cu ei. Totul s-a terminat într-o atmosferă de sărbătoare, cum de altfel a și început. A fost o lume de poveste la Montessori, iar basmul continuă… zi de zi, la școala unde copiilor le sunt ghidați pașii în viață cu prietenie și dăruire.