Buget de 22 de milioane de euro la Lugoj. Incepe reabilitarea cladirilor din centrul istoric

De A.S.
Buget de 22 de milioane de euro la Lugoj. Incepe reabilitarea cladirilor din centrul istoric
© TION - Francisc Boldea
Cel de-al doilea municipiu al județului Timiș, Lugojul, va avea în 2014 un buget de 103 milioane de lei, adică 22,7 milioane euro. Înainte ca aleșii să voteze cum se vor împărți banii, lugojenii sunt aşteptaţi să dezbată proiectul de buget săptămâna viitoare. Conducerea Primăriei Lugoj promite noi drumuri și trotuare refăcute, reabilitări termice, reabilitarea unui prim lot de clădiri din centrul istoric și a altor cartiere anul acesta.

Bugetul Municipiului Lugoj va ajunge la suma de 103 milioane lei pe 2014, potrivit celor anunțate de reprezentanții primăriei.

„Excedentul bugetar al anului trecut este de circa 15 milioane lei, cea mai mare sumă de până acum, fapt ce ne permite să finalizăm toate obiectivele de investiţii aflate în lucru şi să deschidem altele noi. In ceea ce priveşte bugetul local acesta este deja finalizat. Urmează să adăugăm doar cotele defalcate din TVA şi cota parte din impozitul pe venit de la nivel naţional, ce revine municipiului nostru. Dorim ca prin bugetul din acest an să continuăm reabilitarea drumurilor, reabilitarea termică a blocurilor, să începem reabilitarea clădirilor din centrul istoric, a aleilor şi trotuarelor, a parcurilor. De asemenea, dorim să continuăm reabilitarea cartierelor de locuinţe, în acest an fiind vorba de cartierele Micro IV şi Micro V, precum şi de finalizarea lucrărilor din cartierele Cotu-Mic şi Josif Constantin Drăgan. Acestea, coroborate cu piaţa şi noul teren sintetic de sport din cartierul Micro 5, vor schimba radical faţa oraşului”, spune primarul Lugojului, Francisc Boldea.

Reprezentanţii municipalităţii au organizat deja licitaţia pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a unui prim lot dintr-un număr total de 25 de străzi care vor fi asfaltate anul acesta.

„Firma câştigătoare a contractului de lucrări este Strabag. Acest prim lot din programul de asfaltare din acest an cuprinde următoarele străzi: Oituz, fundătura Oituz, Horea, Cloşca, fundătura Cloşca, Crişan, Brânduşelor şi C.D. Loga. Următorul lot cuprinde 3 strazi din satul Măguri, respectiv străzile 1, 3 şi 5 din cartierul rezidenţial Tapia-Măguri şi strada veche din satul Măguri. Vom moderniza în acest an 14.000 mp de trotuare prin covor asfaltic, pe 16 străzi, şi 6.000 mp prin dalare, urmând de asemenea să finalizăm şi aleile din Parcul Prefecturii”, au anunţat autorităţile locale.

Referitor la cei 15 milioane de lei reprezentând excedentul bugetar de anul trecut, Boldea spune că banii vor fi utilizaţi pentru plata unor lucrări la diferite obiective, cum ar fi Cinematograful 3D, Podul Pietonal sau Piaţa Agroalimentară, pentru refacerea unor drumuri asfaltate cu probleme, pentru realizarea de branşamente de apă, pentru legarea cartierelor la noua reţea de apă potabilă a oraşului, dar şi pentru reabilitarea primului tronson de clădiri din centrul istoric.

„Licitaţia pentru lucrările de reabilitare a acestui prim tronson este prevăzută a avea loc în data de 27 ianuarie. Pentru luna mai este programat să se desfăşoare un concurs naţional de soluţii pentru al doilea tronson de clădiri din centrul istoric, respectiv cele situate pe strada Avram Iancu până la Podul de Fier”, spun reprezentanţii municipalităţii.

Bugetul Lugojului pe anul 2014 va intra în dezbatere publică joi, în data de 24 ianuarie, urmând ca ulterior proiectul să fie suspus aprobării în consiliul local.

Întâlnirea cu cetăţenii va avea loc cu începere de la ora 14.00, în sala de consiliu a Primăriei Lugoj.

În ceea ce priveşte noile oportunităţi ce vor apărea din acest an privind accesarea de fonduri europene, oficialii Primăriei Lugoj îşi anunţă deja intenţia de a colabora cu o firmă de consultanţă specializată pe întocmirea de documentaţii şi managementul acestor fonduri.

„Având în vedere complexitatea proiectelor de finanţare pe fonduri structurale, o astfel de colaborare creşte şansele de obţinere a unor fonduri europene pentru municipiul Lugoj”, cred reprezentanţii municipalităţii lugojene.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

Lugoj.
TION.RO

Search in Lugoj

Filtrare cautari

Contacteaza-ne
Adrese utile