Lucrarile mari din Timisoara mai asteapta, edilii au receptionat trei strazi asfaltate

19Comentarii
Lucrarile mari din Timisoara mai asteapta, edilii au receptionat trei strazi asfaltate
Edilii timişoreni au ieşit marţi la recepţionat lucrări la drumuri. Primarul Gheorghe Ciuhandu şi viceprimarul Sorin Grindeanu au vizitat trei străzi care au fost asfaltate peste vară. Cât despre lucrările importante din oraşul Timişoara, cum ar fi cele de la pasajul din Calea Şagului şi de pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, rămâne de văzut dacă vor fi respectate termenele.

Primarul Gheorghe Ciuhandu şi viceprimarul Sorin Grindeanu s-au deplasat prima dată pe strada Olarilor, paralelă cu Calea Buziaşului. Lucrările de amenajare a străzii Olarilor au început în primăvară şi au costat aproape 618.000 de lei fără TVA. Edilii s-au oprit apoi pe strada Busuioc, situată în cartierul Ronaţ. Lucrările de amenajare au demarat, şi aici, tot în primăvară, şi au costat aproximativ 328.000 de lei. În aceeaşi zonă, oficialii primăriei au verificat, tot marţi, şi stadiul lucrărilor de pe strada Moise Doboşan, fostă Călimăneşti, care au ca termen de finalizare data de 15 octombrie. Ţinând cont că locuitorii de pe strada respectivă au încă… o groapă excavată în faţa caselor este puţin probabil să se termine cu şantierul la termenul convenit. Pe strada Moise Doboşan au loc lucrări de investiţii, începând de la amenajarea părţii carosabile, până la piste pentru biciclişti, borduri şi trotuare. „Am avut mai multe discuţii cu constructorii, s-au angajat că mobilizează forţa de muncă pentru a se încadra în termen”, a explicat Ciuhandu.

O altă lucrare recepţionată acum a fost cea de reabilitare a străzii Liege, tronsonul între Calea Aradului şi strada Carei. Lucrările, în valoare de 216.000 de lei, au început în mai 2010, potrivit reprezentanţilor municipalităţii.

Lucrările mari nu sunt gata

Până la sfârşitul anului ar trebui să fie finalizate şi alte lucrări importante din oraş. Primarul a afirmat că „speră” că lucrările de consolidare a pasajului din Calea Şagului vor fi gata până la finele anului, în condiţiile în care acestea au demarat în urmă cu mai bine de doi ani. „Mai avem o lucrare mare pe care sperăm să o terminăm până la fine de an care este pasajul din Calea Şagului. Acolo lucrările au avansat destul de rapid şi sperăm că aşa cum s-au angajat constructorii, Pod Construct-ul şi SDM-ul, să finalizăm până în decembrie. A fost o lucrare foarte pretenţioasă din punct de vedere tehnic”, a declarat Ciuhandu. Viceprimarul Sorin Grindeanu declara săptămânile trecute că în luna noiembrie se va circula pe toate cele patru benzi pe pasajul din Calea Şagului.

Alte lucrări care trebuie finalizate în luna noiembrie sunt cele de pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu. După finalizarea lucrărilor la reţelele tehnico-edilitare, întreaga zonă urmează să fie reamenajată, de la refacerea carosabilului la realizarea de noi locuri de parcare, de acestea ocupându-se ADP.

Totodată, au început lucrările de modernizare şi pe Calea Torontalului, unde până la sfârşitul anului ar trebui să fie gata tronsonul de la Piaţa Consiliul Europei la strada Miresei, a afirmat viceprimarul.

Cât despre strada Cloşca şi Calea Stan Vidrighin, două artere distruse din oraş, pline de gropi şi denivelări, primarul spune că lucrările ar putea demara de-abia de anul viitor. Consiliul local a aprobat, la sfârşitul lunii trecute, Studiul de Fezabilitate pentru modernizarea străzii Cloşca şi extinderea la patru benzi, pe tronsonul de la Bulevardul Cetăţii la strada Ovidiu Balea, o lucrare despre care se vorbeşte de câţiva ani. Investiţia ar urma să fie finanţată din fonduri europene, speră reprezentanţii primăriei.

Contăm pe faptul că la anul, în mod normal, dacă lucrurile merg bine, ar trebui să începem lucrările şi pe Cloşca şi să finalizăm Torontalului. Şi atunci, pe toate penetraţiile, dinspre Lugoj, dinspre Şagului, dinspre Sânnicolau Mare, dinspre Jimbolia, lucrurile s-ar normaliza şi reţeaua rutieră s-ar îmbunătăţi mult calitativ. Rămâne Calea Buziaşului – Calea Stan Vidrighin, aici e o situaţie unde noi avem deja documentaţia tehnică, însă deocamdată suntem doar în faza asta pentru că lucrarea este corelată şi cu reabilitarea traseului liniilor de tramvai”, a declarat Ciuhandu. Rămâne de văzut dacă se va reuşi accesarea de fonduri europene pentru aceste lucrări de infrastructură.19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor