Lucrari realizate in tabara de creatie de la Dubova, expuse la Casa Artelor

Lucrari realizate in tabara de creatie de la Dubova, expuse la Casa Artelor
Iubitorii de artă din Timişoara pot admira, până pe 15 octombrie, lucrările participanţilor de anul acesta de la tabăra de creaţie plastică care a avut loc la Dubova, organizată de Fundaţia Rubin din oraşul de pe Bega. Doisprezece artişti au împodobit pereţii Casei Artelor din Timişoara cu pasteluri, picturi abstracte şi peisaje, iar luni seara şi-au prezentat lucrările în faţa publicului.

Expoziţia, care poate fi vizitată până pe 15 octombrie, cupinde lucrările realizate de participanţii la Tabăra de Creaţie Plastică Rubin-Dubova 2010: Ana Adam, Sorin Bijan, Horia Bojin, Iulian Vitalis Cojocariu, Gheorghe Fikl, Tiberiu Giucă, Elicondiu Iovan, László Mátyás, Cristian Sida, Nada Stojici, Leon Vreme şi Sorin Vreme. Tabăra Internaţională de Creaţie Plastică Rubin- Dubova a avut loc în perioada 1-8 august, iar ediţia de anul acesta a fost organizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş.

Îmi pare că Tabăra de pictură de la Dubova nu doar că îşi statorniceşte tradiţia cu fiecare an care trece, dar îşi sporeşte şi calitatea lucrărilor ce se „aştern” în cele câteva zile cât durează descinderea artiştilor pe malul Dunării. Astfel, ediţia din 2010 este, parcă, mai bogată în piese rezistente într-o confruntare cu degustătorul de artă, dar şi cu amprenta puternică, uneori până la pleonasm, a peisajului dunărean din acea zonă. Aceste piese poartă semnătura celor care au căutat să evadeze din efigia Dubovei, unii chiar „denunţând-o” în propriile lucrări“, spune Robert Şerban, moderatorul vernisajului de luni de la Casa Artelor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor