Lucrari in 2018, in Timisoara: Pasajul Solventul, patru benzi pe Bulevardul Sudului, fantana cantatoare

De Adrian Panduru
12Comentarii
Lucrari in 2018, in Timisoara: Pasajul Solventul, patru benzi pe Bulevardul Sudului, fantana cantatoare
© Foto: arhivă
Primarul Timișoarei Nicolae Robu propune o listă de proiecte pentru anul 2018. Nicolae Robu spune că vor fi lucrări mari în continuare în oraş, dar nu vor produce atâta deranj cât au produs reabilitarea pasajelor Jiul și Popa Șapcă. Edilul Timișoarei spune că în 2018 va începe construcția Pasajului Solventul, va fi lărgit la patru benzi Bulevardul Sudului și se va face și un stadion care va ajunge în final la 15.000 de locuri în zona Buziașului. Şi asta nu este tot.

În 2018, conform primarului Timișoarei, va începe construcția Pasajului Solventul, a podului Jiul și a podului ILSA.

„Vom începe construcția Pasajului Consiliul Europei, vom lărgi la patru benzi Bulevardul Sudului, Mareșal Constantin Prezan, vom închide inelul doi de trafic, vom face legătura directă, în afara orașului, între Calea Aradului și Calea Torontalului și vom crea fântâna cântătoare”, a spus Nicolae Robu.

Primarul urbei de pe Bega spune că fântâna cântătoare din Parcul Botanic, în ciuda tuturor criticilor, este un proiect cu un sistem complex de jeturi de apă, de lumini, creat de mari specialiști ai lumii.

Tot în 2018 va intra în reabilitare Piața Victoriei, se vor reabilita fațada și părțile laterale ale Palatului Culturii – Opera din Timișoara. Se va face și studiu de fezabilitate pentru un aquapark al Timișoarei.

„Vom construi noi clădiri școlare, vom finaliza noul corp demisol, parter plus șase etaje la Spitalul de Copii, vom lansa studiul de fezabilitate pentru Sala Polivalentă de 16.000 de locuri la Timișoara, vom restaura vechile cinematografe. Vom începe construcția în Calea Lipovei și Buziașului a câte unui complex sportiv cu bazin de înot, teren de baschet, locuri de joacă. În complexul din Buziașului se va realiza și un nou stadion care la început va avea 5.000 de locuri, iar în final 15.000 de locuri. Un stadion cu bani de la bugetul local”, a spus Robu.

De asemenea, reprezentanții primăriei vor amenaja noi piste de biciclete în Timișoara și între urbea de pe Bega și comunele adiacente. Se vor crea noi stații de biciclete și va crește numărul vehiculelor cu două roți din oraș, sistemul VeloTm dovedindu-se de mare succes.

 12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor