Loteria electorală s-a încheiat: aflaţi cine sunt parlamentarii de Timiş!

69Comentarii
Loteria electorală s-a încheiat: aflaţi cine sunt parlamentarii de Timiş!
Biroul Electoral Central a repartizat primele mandate de parlamentari şi în judeţul Timiş. PD-L a obţinut, după primele redistribuiri, la nivel judeţean, un mandat de senator, care va fi ocupat de Dorel Borza, Colegiul III, iar PSD a primit încă un mandat la Senat, care va fi ocupat se pare de Ilie Sârbu, Colegiul IV.

Celelalte două mandate de senatori vor fi distribuite după repartizarea la nivel naţional şi ar urma să fie probabil ocupate de PNL – Nicolae Robu, Colegiul II Senat, respectiv PD-L – Gheorghe David, Colegiul I, dar numele viitorilor senatori nu au fost deocamdată confirmate.
La Camera Deputaţilor, pentru PD-L au fost repartizate patru mandate după prima redistribuire, Alianţa PSD+PC a primit trei mandate, PNL a obţinut un singur mandat de deputat. În total, sunt opt mandate repartizate. Celelalte două mandate urmează să fie alocate în urma redistribuirii la nivel naţional a voturilor. După a doua etapă de redistribuire, la nivel naţional, în Timiş, PD-L şi PNL vor mai primi câte încă un mandat la Camera Deputaţilor, conform ultimelor date de la BEC. La fel, la Senat, în a doua etapă, vor mai primi câte un mandat PD-L şi PNL.

***

Biroul Electoral Judeţean Timiş a prezentat numele parlamentarilor în urma ambelor etape de redistribuiri:La Senat, şeful PD-L Timiş, Dorel Borza, a câştigat pe Colegiul III cu peste 50 la sută plus unu din voturi, iar şeful PSD Timiş, Ilie Sârbu, a câştigat, la prima redistribure, pe Colegiul IV. După a doua redistribuire, Gheorghe David – PD-L a câşitgat Colegiul I Senat, iar Nicolae Robu, PNL, a ieşit senator pe Colegiul II.


La Camera Deputaţilor, situaţia se prezintă în felul următor:

PD-L Timiş a câştigat cinci mandate:

Colegiul II de deputaţi – Ştefan Drăgulescu

Colegiul V de deputaţi – Alin Popoviciu, câştigat cu peste 50 la sută plus unu

Colegiul VI de deputaţi – Valeriu Tabără

Colegiul X de deputaţi – Gheorghe Ciobanu

Colegiul III de deputaţi – Marius Dugulescu


Alianţa PSD+PC Timiş a obţinut trei mandate:

Colegiul VII de deputaţi – Sorin Stragea

Colegiul IX de deputaţi – Dorel Covaci

Colegiul IV de deputaţi – Maria Barna


PNL Timiş a obţinut două mandate:

Colegiul I de deputaţi – Horia Cristian

Colegiul VIII de deputaţi – Claudiu Ţaga
69Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor