Lorin Fortuna si-a spus pasurile la dezbaterea primariei: Timisoara e de nota 5, ca oras romanesc

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
10Comentarii
Lorin Fortuna si-a spus pasurile la dezbaterea primariei: Timisoara e de nota 5, ca oras romanesc
© Tion: Lorin Fortuna si-a spus pasurile la dezbaterea primariei: Timisoara e de nota 5, ca oras romanesc
O dezbatere organizată la Primăria Timișoara a fost prilejul perfect pentru ca celebrul Lorin Fortuna să-și poată spune păsurile. Ezoteristul vrea ca municipalitatea să găsească un loc în care oamenii să se întâlnească și să discute despre problemele orașului. Preferabil în Piața Victoriei. Fortuna îi oferă Timișoarei nota 5, ca oraș românesc.

Primăria Timișoara a organizat, joi, o dezbatere pe marginea Regulamentului local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism și amenajare a teritoriului. Au fost puțini participanți, printre care și fostul arhitect-șef al orașului, Radu Radoslav, dar și ezoteristul Lorin Fortuna.

Radoslav a ținut să laude municipalitatea, menționând că este una dintre puținele primării din țară care are un asemenea regulament. A cerut, de asemenea, să fie publicate pe site toate documentațiile supuse dezbaterilor.

A venit rândul lui Lorin Fortuna, care a vorbit aproape 15 minute despre câte în lună și în stele. Despre Gheorghe Ciuhandu, despre statuile puse sub conducerea lui fostului primar Ciuhandu, despre statuile puse în centrul istoric sub administrația Robu, despre ezoterism, despre modul în care se face cruce, despre egoism și altruism, dar și despre multe multe altele. Puțin și despre regulamentul pentru care a fost organizată dezbaterea.

„Cartierele vechi, Blașcovici, Freidorf, Ronaț, sunt în stadiul în care le-am găsit în 1972 când am venit în Timișoara. Nu s-a făcut nimic. Cine vine aici nu recunoaște un oraș și românesc, ca să nu spun românesc, ci recunoaște un oraș habsburgic. Acesta este motivul pentru care l-am acuzat personal și public pe actualul primar că habsburgizează Timișoara. (…) Dacă îți vine cineva în vizită în Timișoara din alte județe ale țării, ce îi arăți, aspectul istoric al orașului? Îmi este rușine de ceea ce s-a întâmplat în Piața Sf. Gheorghe. În primul rând, înainte de a ne preocupa de patrimoniul unui oraș, cred că ar trebui să ne preocupe demnitatea unui oraș. Este inadmisibil să se facă ceea ce s-a făcut în Piața Sf. Gheorghe. Poate oamenii nu știu cum se comportau otomanii în teritoriile în care intrau, ce făceau cu femeile, ce făceau cu copiii. I-ați văzut cumva pe austrieci că fac săpături și scot la iveală cum s-au comportat otomanii când au asediat Viena? Și atunci noi de ce facem treaba asta? (…) În loc să dai prioritate elementului românesc care se putea face acolo… să te apuci să faci săpături în loc să le ascunzi? Ca să vezi cum se îmbăiau turcii sau mai știu eu ce făceau ei pe acolo, în Timișoara? Trebuie să fii agent străin ca să gândești în felul asta, sponsorizat ca să te ocupi efectiv de partea neromânească a Timișoarei și să o neglijezi pe cealaltă, în ideea că poate se va întâmpla cât de curând cu Timișoara ce s-a întâmplat cu Iugoslavia sau cu Cehoslovacia, cu Ucraina și cu altele. Cu Timișoara încă nu au reușit și sper eu că nu vor reuși. Nici cu România”, a spus, convins, Lorin Fortuna.

Ezoteristul susține că administrația publică locală nu are o concepție despre modul în care ar trebui să se dezvolte orașul. Este de părere că Timișoara este un oraș românesc de nota… 5.

„Nu există, în primul rând, o concepție asupra modului în care trebuie să se dezvolte un oraș. Vreau să vă spun că în acest moment, Timișoara, din punct de vedere românesc, există la un nivel de nota 5! Notele mari trebuie acordate celorlalte civilizații care au fost, iar asta este în primul rând vina conducătorilor”, a cerut Fortuna.

Cel care a anunțat că vrea să fie primar al Timișoarei, dar până la urmă nu și-a mai depus candidatura, își dorește un spațiu special în centrul orașului, unde oamenii să se poată întâlni și să dezbată problemele urbei.

„Trebuie să existe un spațiu în agora timișoreană (n.r. loc de întâlnire pentru adunări publice) unde vectorii acestui oraș, inclusiv cei arhitecturali, inclusiv cei politici, să se poată întruni și să poată discuta. Vreau să vă spun că Ciuhandu a scos, și nimeni n-a semnalat treaba asta, decât ezoteriștii din Timișoara și gruparea pe care o conduc, Misiunea Astrală România Altruistă și Înțeleaptă se numește, a scos paloșul din mâna leului, adică elementul simbolic fundamental al Banatului din gheara leului, din laba leului, a fost înlăturat. Rezultatul: Timișoara a ajuns să nu mai aibă un cuvânt de spus la nivel central. Nimeni nu face o corelație între cele două. Primarul a făcut ce a făcut, a tot mutat statuia lui Gheorghe dintr-o parte în alta, o să vedeți că Gheorghe va reveni. La sfârșit de ciclu vine cel care se luptă cu balaurul, nu știu dacă îl va chema tot Gheorghe sau nu, dar va veni. (…) Sunt elemente fundamentale din punct de vedere ezoteric. Trebuie îndreptat răul făcut de Ciuhandu acestui oraș, prin faptul că a scot paloșul din laba leului. (…) Să fixați un loc în agora, eu propun în Piața Victoriei, în care să ne putem întâlni și să putem discuta, unii dintre noi în calitate de vectori principali și fundamentali ai acestui oraș, care și-au demonstrat prin fapte capacitatea, ce trebuie să facă Timișoara și cum trebuie apărată Timișoara, pentru că Timișoara, la rândul ei, apără România. Toate aceste lucruri vă rog să le aveți în vedere!”, a conchis Lorin Fortuna.

Puteți analiza pe site-ul Primăriei Timișoara Regulamentul local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism şi amenajarea teritoriului.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor