Locuri noi la cresele din Timisoara. Primaria asteapta fonduri europene pentru a ridica doua cladiri

De Roxana Deaconescu
5Comentarii
Locuri noi la cresele din Timisoara. Primaria asteapta fonduri europene pentru a ridica doua cladiri
© Tion: Locuri noi la cresele din Timisoara. Primaria asteapta fonduri europene pentru a ridica doua cladiri
Vești bune pentru timișorenii care vor să-și dea copiii la creșă în acest an. Primarul Nicolae Robu le promite 170 de locuri noi, care vor fi amenajate cu fonduri de la bugetul local. Pentru construcția de creșe noi se așteaptă fonduri europene, fiind disponibile 3,5 milioane de euro pentru Timișoara.

Peste 600 de solicitări pentru înscrierea copiilor la creșe au fost făcute în Timișoara, însă numărul de locuri în astfel de instituții este extrem de limitat. Sunt 205 locuri în 13 unități din capitala Banatului, însă autoritățile locale încearcă să rezolve problema.

Potrivit edilului-șef, chiar de anul acesta mai multe săli din diverse instituții de învățământ vor fi transformate în creșe, astfel că vom avea 170 de locuri noi.

„Unitățile realizate prin reamenajare cu fonduri de la bugetul local, care vor fi redate circuitului funcțional, odată cu începerea anului școlar 2017-2018, cu destinația crește sunt spațiile nefolosite de la Grădinița PP37 din Calea Aradului nr. 38, valoarea estimată a lucrărilor fiind 175.000 de lei fără TVA, spațiile nefolosite de la Grădinița PN7 din zona Pieței Nicolae Bălcescu, strada Independenței nr. 18, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 110.000 de lei fără TVA și spațiile nefolosite din incinta Grădiniței PP27 de pe str. Brândușei nr. 15, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 140.000 de lei fără TVA. În total, vor fi 170 de noi locuri în creșe realizate în acest an cu fonduri de la bugetul local. Avem 205 de locuri în momentul de față, doar în 2017 vom suplimenta, aproape că dublăm numărul de locuri în creșe”, susține primarul Nicolae Robu.

Cât despre construcții noi, edilul-șef spune că acestea vor fi ridicate cu bani europeni, la dispoziția Timișoarei fiind puse 3,5 milioane de euro.

„Primăria a analizat necesitatea înființării a două creșe, una în zona de nord a orașului și una în zona de sud, ambele fiind construcții noi. Biroul Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse a identificat trei terenuri: Ion Ionescu de la Brad nr. 1/E, strada Prahova nr. 12 și un teren de 8.000 mp pe strada Bogdăneștilor. S-a mai avut în vedere un teren pe str. N.D. Cocea, dar deocamdată nu este dezmembrat. Au mai fost identificate și două grădinițe care pot fi transformate în creșe, cea de pe str. Țebea nr. 12 și fosta unitate de învățământ din zona Freidorf. Biroul Proiecte Diverse va demara realizarea documentației pentru achiziția serviciului de proiectare a noii construcţii în Calea Lipovei, urmând să fie decisă locaţia celei de-a doua construcţii. Finanţarea se va face prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 4, prin care se pot finanţa construcţia/reabilitarea/modernizarea/extinderea/echiparea infrastructurii educaţionale pentru educaţia timpurie antepreşcolară (creşe) şi preşcolară (grădiniţe). Costul estimativ al construcţiei unei creşe noi este de aproximativ 2 milioane de euro”, mai spun oficialii instituției de pe C.D. Loga.

Articole pe aceeași temă:

Mulți copii, puține spații! Timișoara are un deficit de creșe, susțin reprezentanții Primăriei Timișoara, care au decis să amenajeze spații noi și să ridice două clădiri pentru astfel de instituții. Potrivit primarului Nicolae Robu, anul acesta vor fi investiți bani frumoși din bugetul local pent...5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor