Locul ideal pentru începutul vieţii

Reactualizat la:
Locul ideal pentru începutul vieţii
Cercetãtorii de la Agenţia Spaţialã Europeanã (ESA) au descoperit un gheţar activ pe suprafaţa lui Marte, care ar putea, spun aceştia, sã constituie un loc ideal pentru apariţia unor forme de viaţã.

Orice microorganism care trãieşte în solul planetei poate fi adus la suprafaţã de apã. Gheţarii nu constituie o noutate pe Marte, dar cei fotografiaţi pânã recent sunt vechi de câteva milioane de ani. De aceea, cea mai recentã descoperire are darul de a-i emoţiona pe cercetãtori.
Dacã aceastã imagine ar fi fost realizatã pe Pãmânt, s-ar fi putut spune fãrã ezitare cã este vorba despre un gheţar. Pe marginile gheţarului fotografiat pe Marte se pot vedea vârfuri albe, care nu ar puteau fi decât gheaţã proaspãt expusã, ceea ce înseamnã cã avem de-a face cu un gheţar activ.
La începutul lui decembrie, sonda Mars Express şi-a încheiat a 5.000-a rotire pe orbita lui Marte, pe care o înconjoarã de pe 25 decembrie 2003. Sonda a fost lansatã de ESA în mai 2003. În tot acest timp, Mars Express a realizat multe imagini uimitoare ale planetei Marte, de foarte mare importanţã pentru astronomi. Un exemplu îl constituie fotografierea în detaliu a numeroşilor vulcani, printre care se numãrã Olympus Mons, un munte cu o înãlţime de 26 de kilometri, cel mai înalt din sistemul nostru solar. În martie, specialiştii au fãcut public faptul cã sonda a descoperit mari cantitãţi de gheaţã sub polul sud al planetei roşii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor