Locuitorii din zona Continental vor TelVerde pentru poluare!

25Comentarii
Locuitorii din zona Continental vor TelVerde pentru poluare!
Timişoara – La dezbaterea pe tema regulamentului de mediu organizată joi de primărie, locuitorii din Calea Lipovei-zona UMT au reclamat din nou poluarea aerului, care ar fi generată de fabrica de anvelope Continental. Oamenii cer primăriei să facă propriile testări în zonă.

Locuitorii din zonă sunt, în continuare, extrem de nemulţumiţi. Dan Goldiş, preşedintele Consiliului consultativ de cartier din Calea Lipovei, a solicitat primăriei ca Direcţia de mediu să fie dotată cu aparatură de control capabilă să detecteze poluarea industrială: “Noi trebuie să avem un instrument prin care să-i demonstrăm poluatorului că el poluează, nu acesta să plătească tot felul de studii din care să reiasă că nu poluează, ca în cazul Continental. În plus, ar trebui introduse, în proiectul de buget pe 2009, nişte sume pentru înfiinţarea unui telefon verde, un Tel Verde unde cetăţenii să poată face sesizări sau mai exact petiţii, pentru ca Direcţia de mediu să aibă o hartă a problemelor ecologice din oraş. Trebuie înfiinţat un astfel de post telefonic!”, a cerut imperativ Goldiş. Viceprimarul Adrian Orza le-a spus oamenilor că toate aceste probleme pot fi înregistrate la Call Center-ul primăriei, la 969, într-un anumit interval orar. Oamenii se plâng însă că mirosurile pestilenţiale apar noaptea: “După ora 22 ce se întâmplă, până dimineaţa, domnule viceprimar? Unde sesizăm? Este vorba de emisiile chimice din zona Calea Lipovei, la care noi cetăţenii suntem expuşi, vorbim despre poluare industrială. Ştiaţi că Universitatea Politehnica a făcut un studiu care arată că în zona există poluare, că sunt cu mult depăşite concentraţiile de benzen şi dioxid de carbon? Cum se poate ca Direcţia de mediu să nu reacţioneze? Ce decizii a luat administraţia locală în urma acestui studiu?”, a întrebat, revoltat, Adrian Stoica, un alt cetăţean din zonă. Orza a declarat că primăria a sesizat Garda de Mediu şi că aceasta este instituţia care trebuie să ia măsuri în cazul Continental. Referitor la înfiinţarea TelVerde-lui, şeful Poliţiei Comunitare, Doru Spătaru, a precizat că şi instituţia pe care o conduce poate fi sesizată telefonic cu privire la aceste aspecte. Cei nemulţumiţi nu întrevăd însă o soluţie: “Şi cu ce veţi constata poluarea? Cu bastonul? Noi nu vrem să scăpăm de frustrări, să sunăm la acest telefon ca la psiholog, noi vrem ca o autoritate să se implice în această problemă”, a completat Stoica…25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor