Locuitorii din Ghiroda se tem în continuare de inundaţii

1Comentariu
Locuitorii din Ghiroda se tem în continuare de inundaţii
Probleme pe strada Bobâlna, la limita dintre Timişoara şi localitatea Ghiroda, unde au fost inundate peste 20 de gospodării la sfârşitul săptămânii trecute. Ca urmarea a zăpezii şi ploilor din ultima perioadă, autorităţile din Ghiroda au alertat miercuri din nou pompierii, de teamă să nu apară din nou inundaţii. Imagini inundatii  | Video interventiu ISU Banat Video | Video inundatii Video

Mai multe echipaje de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat s-au deplasat, din nou, miercuri dimineaţă, pe strada Bobâlna. Gospodăriile locuitorilor din zonă au fost inundate la sfârşitul săptămânii trecute din cauza unui canal care nu a putut prelua debitul mare de apă, după ce a fost obturată scurgerea către canalul Behela, au reclamat autorităţile din Ghiroda. „Multe dintre gospodăriile din Ghiroda sunt în apă din cauză că aici, la strada Bobâlna, este o gâtuire. Tuburile care sunt montate nu preiau capacitatea de apă care vine de pe Ghiroda. Plus înfundările. Acest canal este al ANIF, ei ar fi trebuit să gândească soluţia constructivă. Canalul a fost modificat în ulimii ani. Este teritoriul administrativ al Timişoarei, Ghiroda începe câteva case mai încolo”, explica primarul din Ghiroda, Dorel Vasile Cădariu, zilele trecute, când au fost inundate gospodăriile oamenilor. Atunci au fost create mai multe breşe pentru a face posibilă scurgerea apei în canalul Behela.

Oamenii din Ghiroda se tem să nu se reverse apa din Behela înapoi, prin breşele create data trecută, şi să inunde casele. Reprezentanţii ISU s-au deplasat, miercuri, pe strada Bobâlna, cu mai multe motopompe, au analizat situaţia şi spun că momentan nu există niciun pericol ca Behela să inunde gospodăriile locuitorilor din zonă. Primarul din Ghiroda spune că nu a fost solicitată intervenţia pompierilor, ci că reprezentanţii ISU le-au comunicat să-i anunţe dacă încep din nou ploile, probabil pentru a fi în stare de alertă în caz de inundaţii.

Gospodării inundate la Ghiroda, lângă Timişoara –  Imagini inundatii Imagini inundatii | Video interventie pompieri Video | Video inundatii Video1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor