Locuinţe ANL, poate în 2011 la Timişoara

3Comentarii
Locuinţe ANL, poate în 2011 la Timişoara
Nicio speranţă, în 2010, pentru tinerii care aşteaptă o locuinţă ANL. Reprezentanţii Primăriei Timişoara anunţă că pentru 2010 nu se va face o nouă listă de priorităţi, pentru că anul viitor nu se vor finaliza lucrările la nicio locuinţă prin acest program.

Lista de priorităţi a solicitanţilor care au acces la locuinţele construite de către ANL pentru tineri, destinate închirierii, se întocmeşte sau se reface anual numai în cazul în care în anul respectiv urmează să se finalizeze şi să se repartizeze apartamente noi, conform legii. Din moment ce nu a început construcţia la niciun bloc nou, Agenţia Naţională pentru Locuinţe – Zona 5 Vest Timişoara a comunicat municipalităţii faptul că, în anul 2010, în municipiul Timişoara nu se vor finaliza lucrări privind realizarea de locuinţe în cadrul acestui program, deci nu se va întocmi o listă de priorităţi pentru anul următor. Singura speranţă a tinerilor este ca cineva să elibereze apartamentele ocupate în prezent, în blocurile date deja în folosinţă, ceea ce rar se întâmplă. Mai ales în condiţiile în care vechii chriaşi speră să poată cumpăra locuinţele la preţul de inventar. Dacă totuşi vor fi astfel de situaţii, unităţile locative vor fi repartizate în conformitate cu lista de priorităţi întocmită pentru anul 2009, în ordinea de prioritate.

În luna mai a acestui an, Consiliul Local Timişoara a adoptat o hotărâre prin care au fost atribuite Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe două amplasamente, unul pe Calea Moşniţei (55.259 mp) şi altul în zona Calea Urseni (8.413 mp), în vederea construirii de locuinţe prin credit ipotecar. Terenurile ar fi trebuit să fie transmise în folosinţă gratuită pe perioada de execuţie a lucrărilor. „Hotărârile de atribuire au fost atacate în contencios de către Biserica Sârbă, rămâne de văzut cât vor dura procesele. Încercăm, în momentul de faţă, să identificăm şi alte terenuri”, a precizat şeful Direcţiei Patrimoniu a primăriei, Nicuşor Miuţ.

 

Taguri: , , , , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor