Localurile din Complexul Studenţesc trebuie închise la miezul nopţii

47Comentarii
Localurile din Complexul Studenţesc trebuie închise la miezul nopţii
Barurile, restaurantele şi fast-food-urile din Complexul Studenţesc trebuie să-şi schimbe orarul de funcţionare! Primăria Timişoara va pune în aplicare, din 2010, o hotărâre de consiliu local din 2007 care a fost suspendată până acum, fiind atacată în instanţă, prin care se stabileşte un program strict de funcţionare pentru societăţile comerciale din Campusul Universitar, ţinta fiind cele care vând băuturi alcoolice.

Prin hotărârea adoptată de Consiliul Local Timişoara la începutul anului 2007 se stabilea orarul de funcţionare a societăţilor din perimetrul Complexului Studenţesc, de luni până duminică, între orele 8-24, cu câteva excepţii.  Reprezentanţii primăriei explicau la vremea respectivă că au recurs la această măsură pentru a restricţiona indirect comercializarea de băuturi alcoolice în Complex şi pentru a asigura liniştea şi ordinea publică în zona frecventată de studenţi.

Ulterior, tot în 2007, respectiva hotărâre a fost modificată, fiind stipulate şi mai clar activităţile care ar fi trebuit să facă excepţie de la regulile impuse, în sensul că după miezul nopţii era permisă doar vânzarea de carburanţi, produse nealimentare, produse de birotică şi papetarie, produse cosmetice şi de toaletă, produse farmaceutice şi medicale, serviciile de internet, secretariat şi xerox, precum şi alte activităţi de prestări servicii – coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare şi întreţinere corporală.

Prin hotărârea respectivă se stabilea ca toate unităţile de alimentaţie publică să-şi desfăşoare activitatea între orele 8-24 şi doar între aceste ore să fie permisă vânzarea de băuturi alcoolice în perimetrul Campusului Universitar Timişoara.

Hotărârea a fost atacată de către mai multe societăţi, spune viceprimarul Adrian Orza, iar Primăria Timişoara a câştigat în instanţă. „Hotărârea a făcut obiectul unui atac în contencios administrativ, a fost atacată de câteva firme din zona campusului. Primăria Timişoara a primit câştig de cauză în instanţă. Pentru cei care comercializează băuturi alcoolice orarul este până la ora 24. Astăzi (n.r. – marţi), la şedinţa operativă s-a comunicat Poliţiei Comunitare şi celor de la Serviciul de Publicitate şi Comerţ să treacă la aplicarea hotărârii de consiliu. Hotărârea a fost suspendată până acum, dar va fi pusă în aplicare. Firmele vizate trebuie să se conformeze”, ne-a declarat viceprimarul Adrian Orza.

Edilul consideră că această măsură este necesară pentru a face ordine în Campusul Universitar, mai ales că primăria a primit şi sesizări în acest sens de la asociaţiile de studenţi. Rămâne de văzut cum vor reacţiona patronii localurilor vizate din Complexul Studenţesc. Cert este că cei care nu vor respecta noul orar impus riscă amenzi.

UPDATE. Societăţile comerciale de alimentaţie publică din zona Complexului Studenţesc, care au în prezent orar de funcţionare prelungit, trebuie să se conformeze hotărârii de consiliu local din 2007, prin care se stabileşte orarul de funcţionare de luni până duminică, între orele 8-24, atrag atenţia oficialii municipalităţii. Potrivit viceprimarului Adrian Orza aici intră barurile, restaurantele şi fast-food-urile. Reprezentanţii acestor societăţi sunt invitaţi la Primăria Timişoara, la camera 8, de luni până joi, între orele 8.30-10.30 pentru a-şi modifica orarul din acordul de funcţionare.

Nerespectarea orarului de funcţionare se pedepseşte cu amendă între 200 şi 2.000 de lei pentru persoane fizice şi între 400 şi 4.000 de lei pentru persoane juridice, conform Legii 650/ 2002, mai precizează Orza.47Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor