Localnicii din Arbore şi-au păzit casele inundate

Localnicii din Arbore şi-au păzit casele inundate
Prima noapte albă pentru locuitorii din satul Arbore, judeţul Suceava. Majoritatea sinistraţilor au rămas lângă dărâmaturi pentru a-şi păzi bunurile.

Peste 250 de case au fost evacuate, iar localnicii au fost nevoiţi să se adăpostească la rude şi prieteni. Peste 50 de jandarmi şi militari au rămas peste noapte alături de localnicii de la Arbore. Jandarmii au apărat casele oamenilor de eventuale furturi şi au fost pregătiţi să intervină în caz de evacuare. Autorităţile se tem ca localitatea să nu fie lovită de o nouă viitură.

În acestă dimineaţă continuă operaţiunea de căutare a dispăruţilor. Astăzi începe şi campania de strângere a animalelor moarte din localitate. În Arbore au fost deja evacuate 500 de persoane, peste 300 de case distruse şi alte 1000 afectate de potopul de vineri noaptea.

Autorităţile sucevene sunt în continuare în alertă de gradul zero. Pârâul Clit din comuna Arbore riscă să producă o nouă viitură şi să inunde zona care este deja calamitată. Ultimul bilanţ al inundaţiilor din judeţul Suceava arată că au fost afectate peste 2.578 de gospodării în 22 de localităţi, 6 persoane au murit şi încă şase sunt date dispărute. Două sate sunt complet izolate, respectiv satul Gura Solci, din comuna Grăniceşti şi Pietroasa, din comuna Voitinel.

Au fost distruse în totalitate 16 locuinţe, iar alte 129 de locuinţe au fost grav avariate. 51 de anexe gospodăreşti au fost distruse complet, iar alte 492 inundate. 11 obiective social-economice au fost afectate, 3.920 de fântâni colmatate, 47 de poduri distruse, alte 133 de poduri şi podeţe avariate, iar cinci punţi pietonale sunt avariate sau distruse. Afectate au mai fost şi 3,6 kilometri de drumuri naţionale, şase kilometri de drumuri forestiere şi o jumătate de kilometru de cale ferată. Au fost avariate şapte reţele electrice, de asemenea, inundate 3.464 de hectare de teren agricol. Reţeaua de alimentare cu apă a fost afectată pe o lungime de 400 de metri, iar reţeaua de canalizare distrusă pe o lungime de 100 de metri.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a deplasat ieri în localitatea Arbore, declarând că localnicii vor fi ajutaţi cu materiale de construcţii astfel încât casele acestora să fie refăcute. Ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, a fost, şi el, în comuna Arbore şi în localitatea Clit pentru a evalua pagubele produse de inundaţii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor