Licitează cu plicuri

Licitează cu plicuri
Licitaţiile în sistem electronic la toate spitalele au fost suspendate până la data de 1 octombrie. Din data de 30 iunie până la 1 octombrie, toate achiziţiile publice făcute de spitale şi Ministerul Sănătăţii nu se mai fac în sistem electronic.

„Acum sunt selecţii de oferte, cu plic închis sau dechis. singura problemă o avem la sumă, carte este limitată. Sunt mai comode licitaţile astea că nu mai pierdem vremea”, am aflat de la Octavian Creţu, managerul Spitalului Clinic Municipal din Timişoara.

Schimbarea Legii achiziţiilor publice, impusă de UE, a dat prilejul legiuitorilor de a introduce în actul normativ o precizare stupefiantă: achiziţiile în sistem electronic se suspendă până la data de 1 octombrie. Explicaţia oficială a întreruperii licitaţiilor transparente a fost legată de inexistenta cadrului legal care să reglementeze modalitatea concretă de organizare şi derulare a acestor proceduri de achiziţie publică.

La cinci ani de la introducerea sistemului electronic de licitaţii, guvernanţii au decis să-l suspende. Astfel, timp de cel puţin trei luni, achiziţiile publice se vor face fără respectarea principiului transparenţei.

Sanda Bota0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor