Licitaţie pentru Spitalul Municipal de pe Torontalului

9Comentarii
Licitaţie pentru Spitalul Municipal de pe Torontalului
După ce încercarea de a finaliza construcţia Spitalului Municipal de pe Calea Torontalului printr-un parteneriat public-privat a eşuat, reprezentanţii Primăriei Timişoara caută acum alte soluţii pentru realizarea şi echiparea clădirii.

Construcţia Spitalului Clinic Municipal de pe Calea Torontalului a început în 1994, dar lucrările au fost abandonate ulterior din lipsă de fonduri. Şi aşa au rămas până în ziua de astăzi. Între timp, unitatea spitalicească a trecut de la Ministerul Sănătăţii în administrarea primăriei. Municipalitatea a încercat să realizeze un parteneriat-public privat pentru finalizarea spitalului, dar fără succes: „Vroiam să dăm spitalul în folosinţă pe 25 de ani, cu posibilitate de extindere la 50, cu condiţia să se finalizeze construcţia şi să se echipeze, să se facă investiţiile necesare, dar unitatea să fie folosită în proporţie de cel puţin 50 la sută ca spital public. Nu am primit nicio ofertă care să se încadreze în ceea ce am vrut noi”, spune Aurelia Junie, şefa Direcţiei de Dezvoltare de cadrul primăriei. Aşa că autorităţile locale fac acum o nouă încercare, în căutarea unui investitor care să reia lucrările la scheletul Municipalului, mai ales că multe dintre secţiile spitalului au fost retrocedate sau funcţionează în condiţii improprii: „Primarul a decis să ne asumăm noi finalizarea spitalului. Am făcut un Studiu de Fezabilitate pentru a vedea cât ne costă proiectarea, construirea şi echiparea, deci finalizarea la cheie, pentru scoaterea la licitaţie a spitalului. Este vorba incluisv de achiziţia soluţiei de finanţare. Am cerut să se vină, concret, cu proiectare, execuţie, dotare şi soluţii de finanţare – poate fi vorba de accesarea de fonduri europene, credite, granturi, putem face şi un parteneriat public-privat. Documentaţia este pregătită, licitaţia se va desfăşura în cel mai scurt timp posibil”, a precizat Junie. Clădirea trebuie practic reproiectată, pentru că spaţiile prevăzute iniţial nu mai corespund normelor UE. Finalizarea şi echiparea Spitalului Municipal este estimată la 200.000.000 de lei, spun reprezentanţii primăriei.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor