Licitaţia pentru deszăpezire se face în decembrie la Timişoara

10Comentarii
Licitaţia pentru deszăpezire se face în decembrie la Timişoara
Primăria Timişoara va organiza de-abia în decembrie licitaţia pentru delegarea gestiunii activităţii de deszăpezire şi combatere a poleiului, pentru următorii şase ani. Reprezentanţii municipalităţii spun însă că sunt pregătiţi şi dacă ninge până atunci.

Aleşii locali timişoreni au adoptat, încă din iulie, o hotărâre privind delegarea gestiunii activităţii de deszăpezire – curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau îngheţ, în zonele situate în partea de nord şi cea de sud a Timişoarei faţă de Canalul Bega, pentru următorii ani.

Până acum, activitatea de deszăpezire şi combaterea poleiului a fost prestată de către doi operatori: societatea de salubrizare Retim se ocupa de partea de nord a oraşului, iar societatea Drumuri Municipale de cea de sud. Pentru următorii şase ani se vor încheia contracte de delegare de gestiune cu doi operatori, în urma unei licitaţii publice.

Autorităţile au constatat că, în ultimii ani, în Timişoara au fost efectuate puţine acţiuni de deszăpezire, s-a intervenit mai mult pentru combaterea poleiului, şi au considerat că nu ar fi justificată înfiinţarea unui serviciu de specialitate în cadrul primăriei pentru gestionarea acestei activităţi, pentru că este nevoie de personal şi utilaje, iar în mod normal, într-o iarnă obişnuită, cheltuielile cu deszăpezirea sunt mici, plata făcându-se la intervenţie.

Licitaţia va avea loc în data de 7 decembrie. Până atunci, dacă vor fi necesare intervenţii, se va merge pe contracte de prestări servicii, prin negociere directă, cu cele două societăţi care au efectuat aceste lucrări şi până acum, cu Retim şi Drumuri Municipale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Flavius Boncea. Potrivit anunţului de participare publicat în SEAP, valoarea contractului ar urma să fie de 5.560.853 pentru serviciile de deszăpezire şi înlăturare a gheţii în partea de nord a oraşului, respectiv de 6.735.574 în zona de sud, iar durata de 72 de luni de la data adjudecării contractului.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor