Licitaţia pentru deponeu a fost contestată!

4Comentarii
Licitaţia pentru deponeu a fost contestată!
Timişenii nu vor avea prea curând un deponeu ecologic. După ce prima licitaţie pentru construirea deponului de la Ghizela a fost anulată, cea de-a doua licitaţie a fost contestată, a anunţat, miercuri, preşedintele Comisiei Economice a Consiliului Judeţean Timiş, Viorel Sasca.

S-a anunţat câştigătorul, dar cei de pe locul doi, societatea Iridex, care este asociată cu Hidroconstrucţia (n.r. – SC Iridex Group Construcţii SRL Bucureşti – SC Hidroconstrucţia SA Bucureşti), a contestat rezultatul licitaţiei şi aşteptăm acum soluţionarea”, a declarat consilierul judeţean Viorel Sasca.

La sfârşitul lunii trecute, Comisia de evaluare a ofertelor aferente licitaţiei publice pentru realizarea deponeului ecologic de la Ghizela a desemnat drept câştigătoare firma Confort SA din Timişoara, oferta acesteia având valoarea de 71.978.530 lei, fără TVA. În opinia lui Sasca, este suspect şi faptul că au fost depuse doar patru oferte, deşi mult mai multe societăţi se arătaseră iniţial interesate de deponeu: „Nu cred că această investiţie poate fi realizată la această valoare, dar m-aş bucura ca o firmă timişoreană să poată reuşi o astfel de performanţă. Acest sistem de licitaţie cu FIDIC Galben presupune că firma ofertantă vine cu o evaluare proprie, şi se poate veni cu o subevaluare, pentru câştigarea licitaţiei, iar ulterior să se spună că investiţia necesită costuri mai mari. Deşi licitaţia cu FIDIC presupune ca regulă că nu se poate întâmpla asta, trăim în România… În contract trebuie stipulată clar imposibilitatea majorării costului lucrărilor”, a adăugat alesul judeţean.

Vicepreşedintele CJT Adam Crăciunescu, cel care gestionează problema deponeului, a confirmat faptul că licitaţia a fost contestată: „Licitaţia a fost contestată la Tribunal, n-am primit încă motivaţia, numai înştiinţarea. Eu am încredere în Comisia de evaluare. Oferta avea o valoare mai mare, nu avea nimic în plus, nu se va ajunge la anularea licitaţiei… Din punct de vedere al evaluării nu sunt probleme, departajarea a făcut-o oferta financiară, Confortul a venit cu un preţ mai bun”, spune Crăciunescu. Rămâne de văzut cum se va soluţiona şi la ce întârzieri va duce această contestaţie.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor