Lichiditatea Bursei de la Bucureşti, menţinută de Transelectrica

Lichiditatea Bursei de la Bucureşti, menţinută de Transelectrica
Schimburile cu acţiuni TEL au depăşit 8 milioane de lei, reprezentând 25% din rulaj.

Tranzacţiile încheiate, vineri, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au fost de 30,53 milioane lei (9,2 milioane euro), în creştere cu 19% faţă de sesiunea anterioară. Aproximativ un sfert din total a fost reprezentat de schimburile cu titluri Transelectrica (TEL).

Indicii bursieri au fost afectaţi de scăderi. Astfel, indicele compozit a pierdut 0,63%, indicele BET, care monitorizează evoluţia celor mai lichide zece titluri listate, a coborât cu 0,41%. În schimb, indicele celor cinci societăţi financiare, BET-FI, a fost singurul care a închis pe plus, cu o variaţie modestă, de 0,07%.

SIF Oltenia cumpără din nou acţiuni Transelectrica

“Şedinţa de vineri a fost salvată de la o lichiditate extrem de redusă de o tranzacţie cu 195.000 acţiuni Transelectrica, în valoare de 7,7 milioane lei, fapt care a propulsat emitentul pe primul loc în topul valoric al tranzacţiilor.

Pe ansamblul şedinţei, rulajul cu titluri Transelectrica a constituit 26% din lichiditatea pieţei, la fel ca în şedinţa de joi, când un pachet de dimensiuni asemănătoare a fost achiziţionat printr-o singură tranzacţie de către SIF Oltenia”, a declarat, pentru NewsIn, Adrian Bărbulescu, director adjunct de operaţiuni la Prime Transaction.

După încheierea şedinţei, SIF Oltenia a raportat că a cumpărat încă 200.000 acţiuni TEL, pentru 7,9 milioane de lei. Acţiunile Transelectrica Bucureşti (TEL) au încheiat la cotaţia de 39,5000 lei/titlu, în creştere cu 0,25%, în urma unor schimburi de 8 milioane de lei.

Tranzacţii de aproape 10 mil. lei cu acţiuni SIF

Tranzacţiile cu acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au cumulat 9,8 milioane de lei (circa 3 milioane de euro) şi au reprezentat 32,1% din rulajul total al pieţei. “SIF-urile au reuşit să închidă pe plus, patru dintre ele la maximele şedinţei, după o apreciere bruscă şi pe volum scăzut în ultimul minut de tranzacţionare.

Lichiditatea pe segmentul SIF continuă să fie redusă”, a mai spus Bărbulescu. Titlurile SIF Moldova (SIF2) au fost cele mai lichide din acest segment, cumulând al doilea rulaj din piaţă, de 2,9 milioane de lei. Acţiunile SIF2 au închis în scădere cu 0,56%, la 3,5500 lei/titlu.

Acţiunile SIF Oltenia (SIF5) au avut al doilea rulaj dintre titlurile financiare şi al treilea din piaţă, de peste 2,66 milioane de lei, şi au încheiat în creştere cu 0,94%.

În sectorul petrolier, acţiunile Petrom Bucureşti (SNP) au închis în creştere cu 0,94%, în timp ce titlurile Rompetrol Rafinare Constanţa (RRC) s-au depreciat cu 4,27%.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor