Liberty Marathon e gata de start. Sambata vor fi impuse restrictii de circulatie

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
6Comentarii
Liberty Marathon e gata de start. Sambata vor fi impuse restrictii de circulatie
© Tion: Liberty Marathon e gata de start. Duminică vor fi impuse restricții de circulație
Sâmbătă va avea loc prima edţie a Timișoara – Liberty Marathon, evenimentul organizat de Universitatea de Vest. Pe durata evenimentului vor fi introduse mai multe restricţii de circulaţie pe mai multe străzi.

Competiţia organizată sub sloganul Running Starts Inside se va desfăşura pe un traseu complet închis și izolat de traficul pietonilor și vehiculelor, pe o buclă cu lungimea de 4.2 km ce pornește din fața Universității de Vest din Timișoara. Evenimentul sportiv va fi și o ocazie oportună pentru cei mai puțin familiarizați cu orașul să descopere obiectivele sale istorice și turistice.

Pe durata maratonului vor fi introduse o serie de restricții în trafic. Pentru buna desfășurare a evenimentului și pentru siguranța participanților, traficul auto va fi restricționat pe traseul maratonului, acesta fiind gândit în aşa fel încât să aibă un impact minim asupra traficului rutier, oferind variante ocolitoare.

Astfel, traficul auto va fi restricționat pe străzile Vasile Pârvan, Cluj, Corneliu Coposu, Michelangelo, C.D. Loga, Mihai Eminescu, I.C. Brătianu, Traian Grozăvescu, Revoluției din 1989, Hector, Piața I.C. Brătianu (Punctele Cardinale), Piața Țepeș Vodă, Martin Luther, 9 Mai, Regele Ferdinand I, 16 Decembrie 1989, 20 Decembrie 1989 și Mihai Viteazu, în data de 2 iunie, în intervalul orar 08:00 – 16:00.

La intersecția bd. Michelangelo cu bd. C.D. Loga se va permite, în mod controlat, prin piloți de circulație sau polițiști rutieri/polițiști locali, ieșirea autovehiculelor care circulă pe bd. C.D. Loga spre bd. Revoluției din 1989.

Traseul poate fi vizualizat pe hartă, online.

UVT va utiliza voluntari pentru asigurarea tuturor intersecțiilor. De asemenea, Universitatea a informat toate instituțiile abilitate despre această manifestare (Poliția Locală, Jandarmeria, Societatea de Transport Public Timișoara). În plus, informarea privind restricțiile va fi transmisă și firmelor mari de taximetrie din oraș, cu acces radio la mii de mașini.

Obiectivul pe termen mediu al Liberty Marathon este ca în anul 2021, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, maratonul să devină un eveniment internațional de referință pentru iubitorii acestui sport. Astfel, se dorește ca Liberty Marathon să fie un vector pozitiv de imagine pentru oraș și implicit brandul de țară, prin energia și entuziasmul participanților din întreaga lume.

UPDATE. Și circulația mijloacelor de transport este dată peste cap

Ca urmare a desfășurării UVT Liberty Marathon, mai multe mijloace de transport în comun vor avea traseu deviat, sâmbătă, 2 iunie, între orele 9-17.

Astfel, autobuzele de pe linia E3 vor circula deviat pe sensul Calea Martirilor – Freidorf. Vor merge pe str. Cluj, vor întoarce în sensul giratoriu Leonardo da Vinci și vor continua pe str. Cluj, pe Bd. Victor Babeș, pe Bd. Mihai Viteazu, pe Splaiul Tudor Vladimirescu și vor continua vechiul traseu.

Pe sensul Freidorf – Calea Martirilor, linia E3 va merge pe Splaiul Tudor Vladimirescu, pe Bd. Mihai Viteazu, apoi pe Bd. Victor Babeș spre str. Cluj de unde va merge mai departe pe traseul obișnuit.

Liniile E7, 33 şi 33 barat vor circula deviat pe Podul Traian, Bulevardul 16 Decembrie 1989, Catedrala Mitropolitană, Bulevardul Regele Ferdinand, Piața Regina Maria, Bulevardul Regele Ferdinand, Bulevardul 16 Decembrie 1989, Podul Traian și vor continua pe vechiul traseu.

Pe sensul spre Calea Șagului, linia E8 va circula deviat de la str. Iepurelui, str. Ștefan cel Mare, Bulevardul Eroilor, Bulevardul Victor Babeș, Bulevardul Mihai Viteazu și va continua pe vechiul traseu.

Pe sensul Calea Şagului – Plopi, linia E8 va circula deviat de la Bulevardul Mihai Viteazu, Bulevardul Victor Babeș, Bulevardul Eroilor, str. Ștefan cel Mare, str. Iepurelui și va continua pe vechiul traseu.

Linia E2 va circula pe două segmente de traseu. Astfel, traseul 1 se face pe ruta Piața Gh. Domășnean – Piața Leonardo da Vinci – str. Cluj, cu întoarcere înainte de Piața Leonardo da Vinci și apoi pe vechiul traseu. Traseul 2 se face pe ruta Piața I.C. Brătianu până la Stuparilor, pe str. Oituz (stație de capăt) și apoi pe traseul obișnuit.

Linia 40 va circula deviat din Piața I.C. Bratianu, pe str. Oituz (stație de capăt), apoi pe vechiul traseu.

Liniile 15 și 16 vor circula și ele deviat de la str. Cluj, urmând să întoarcă înainte de Piața Leonardo da Vinci și să revină pe str. Cluj, pe traseul obișnuit.

Tramvaiele vor circula conform graficelor, anunță cei de la STPT, însă între orele 9-17, în zona Pieței Libertății și a Hotelului Continental, la indicațiile echipajelor de poliție de pe teren, acestea vor fi oprite pe perioade scurte de timp, pentru a permite trecerea sportivilor.

Pe traseul str. Dacilor – str. M. Kogălniceanu – str. Avram Imbroane – str. Gh. Adam – Calea Dorobanți – str. Andrei Șaguna – str. Ion Mihalache va circula un autobuz.

Între Piaţa 700 şi Piaţa Badea Cârţan se vor folosi troleibuzele de pe liniile 11 şi M11.

Pe noile trasee, mijloacele de transport în comun deviate vor opri în staţiile STPT.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor