Liber la impozite de azi

1Comentariu
Liber la impozite de azi
TIMIŞOARA - Timişorenii îşi pot plăti de astăzi impozitele pe clădiri, terenuri, mijloace de transport, dar şi alte taxe.

Locuitorii oraşului, care până în 31 martie, îşi achită integral impozitul pe anul în curs, beneficiază de o reducere de zece la sută. Potrivit directorului Direcţiei Fiscale a Primăriei, Adrian Bodo, din acest an, de economia de zece procente beneficiază nu numai persoanele fizice, ci şi cele juridice. Impozitele şi taxele locale se pot achita atât la ghişeele de la casieria Primăriei, cât şi la oficiile poştale din oraş.

Din cauza faptului că Institutul Naţional de Statistică nu a comunicat rata inflaţiei pe anul 2007, momentan nu se va încasa taxa de concesiune aferentă garajelor, data de la care se va putea încasa această taxă urmând să fie comunicată ulterior. În ceea ce priveşte impozitele şi taxele locale, valoare alor rămâne neschimbată faţă de anul trecut. În 2008, beneficiază de o scutire la plata impozitului pe clădirea în care locuiesc, de maxim 400 de lei, fără a depăşi impozitul anual datorat, persoanele fizice ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe ţară, sau care trăiesc exclusiv din indemnizaţie de şomaj sau ajutor social.

De asemenea, persoanelor fizice li se acordă scutiri la plata impozitului pe clădiri în cazul în care aceştia se obligă să realizeze lucrări de renovare a locuinţelor. Persoanele juridice beneficiază de facilităţi fiscale pentru investiţii de peste 500. 000 de euro, finalizate după data de 31 decembrie 2007. Programul de lucru cu publicul la Direcţia Fiscală, Serviciul Impozite şi Taxe Persoane Fizice este următorul: luni, miercuri, joi, vineri: 8,30 – 16,30, iar marţea, de la 8,30 la 18,30.

Diana Lupulescu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor