Leul românesc e tot mai voinic în faţa euro

3Comentarii
Leul românesc e tot mai voinic în faţa euro
Veşti bune pentru cei cu credite în euro. Cursul valutar face ratele la bancă tot mai mici. În urma şedinţei de tranzacţionare de pe piaţa valutară, cursul oficial anunţat de Banca Naţională a României a fost luni de 4,1008 lei pentru un euro.

Această valoare reprezintă minimul ultimului an. Tendinţa de pe piaţa românească urmează trendul înregistrat de toate valutele din ţările emergente, care s-au apreciat în faţa monedei europene. Ultima dată, un nivel atât de scăzut al cursului a fost înregistrat în luna ianuarie a anului trecut, pe data de 7, când a fost anunţat un curs oficial de 4,0720 lei/euro.

Desigur, scăderea de pe piaţa oficială s-a răsfrâns şi asupra cursurilor afişate la casele de schimb. Luni, după orele prânzului, caselele de schimb afişau un curs de 4,11 – 4,12 lei la cumpărare  şi 4,15 – 4,16 lei la vânzare.

Cei mai câştigaţi de aprecierea leului sunt cei care au credite contractate în euro, aceştia vor plăti mai puţini lei pentru rata datorată băncii. În plus, majoritatea facturilor de telefonie sau televiziune sunt exprimate în euro, ceea ce înseamnă că valoarea plătită de consumator pentru factura respectivă va fi mai mică.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor