Leul rege

3Comentarii
Leul rege
Leul rege
ARAD – Moneda naţională a României a fost declarată de Bloomberg drept “cea mai performanta din lume” in 2006. Bloomberg

Potrivit Bloomberg, leul românesc a crescut mai mult decat oricare deviză europeană, în acest an, devenind cea mai performantă monedă din lume şi ar putea să-şi continue creşterea şi anul viitor. Aceasta ca ca urmare a faptului că investiţiile străine s-ar putea dubla odată cu intrarea în Uniunea Europeană, estimează o serie de analişti chestionaţi de publicaţia citată.

Leul a crescut cu 20 la sută faţă de dolar, în anul curent, ajungând la valoarea record a ultimilor şase ani, alimentat de investiţiile companiilor străine printre care Erste Bank AG, a doua bancă din Austria, care a cumparat 62 la suta din BCR, cea mai mare instituţie financiară din România.

Leul a atins valoarea record a ultimilor şase ani faţă de dolar în 28 noiembrie, după ce Germania a fost ultima membră UE care a ratificat aderarea României.

Creşterea economică – peste multe ţări din Europa

Cresterea economică pe care o va înregistra România în 2006 se va situa între 7,5 şi 8,1 la suta, apreciază Institutului Naţional de Statistică (INS).

După primele nouă luni, produsul intern brut a crescut cu 7,8 la sută, conform datelor publicate de INS, iar ritmul de creştere pentru întregul an se va situa în aceeaşi parametri, cu o marjă de plus/minus 0,1-0,3 puncte procentuale, potrivit specialiştilor INS. În primul trimestru, economia României a crescut cu 6,9 la sută, în trimestrul al doilea cu 7,8 la sută, iar in trimestrul trei din 2006 cu 8,3 la sută, unul din cele mai ridicate ritmuri de creştere din Europa.

Creştere economică trim.3:

Uniunea Europeană – 2,1 la sută,

Belgia – 2,4 %

Germania – 2,3 %

Spania – 3,6%,

Franţa – 1,9 %

Lituania – 6,3%

Olanda – 2,6 %

Austria – 3,3 %

Slovacia – 9,8 %.

 

D.S.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor