Leonardo da Vinci va fi dezgropat de cercetătorii italieni

1Comentariu
Leonardo da Vinci va fi dezgropat de cercetătorii italieni

Câţiva cercetători doresc să primească permisiunea pentru a exhuma rămăşiţele lui Leonardo da Vinci pentru a-i reconstrui faţa şi a descoperi dacă celebra pictură Mona Lisa este un autoportret ascuns.

O echipă de la Comisia Naţională pentru Moştenirea Culturală a Italiei, asociaţie de top a cercetătorilor şi istoricilor, a cerut dechiderea mormântului în care se crede că este îngropat pictorul renascentist.

Antropologul Giorgio Gruppioni crede că proiectul ar putea arunca o lumină nouă asupra celei mai faimoase lucrări a artistului. “Dacă descoperim craniul, am putea reconstrui faţa lui Leonardo pentru a o compara cu Mona Lisa” .

Identitatea Mona Lisa a fost subiect de dezbatere timp de secole.

Discuţiile despre exhumare cu oficialii culturali francezi şi proprietarii castelului au ajuns la un acord de principiu, iar proiectul ar putea fi aprobat formal în această vară.

Biserica în care a fost îngropat Leonardo a fost arsă şi distrusă după revoluţia franceză din 1789. Rămăşiţele au fost reînmormântate în capela mai mică a castelui în 1874, sub o inscripţie ce le descrie ca fiind “presupuse” a fi ale maestrului.

Sursa: Antena3.ro1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor