Legi pe gustul alegătorilor

Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni Timişoara începe să pună piciorul în prag.Dacă până acum membrii acestei organizaţii primeam sesizările, nemulţumirile sau propunerile timişoarenilor, le sintetizau şi le trimiteau autorităţilor, de acum structura devine un serviciu public.

„De acum, pe baza a ceea ce primim de la oameni vom încerca să facem propuneri legislative pentru hotărârile de Consiliu Local, dar şi pentru legi prin intermediul Asociaţiei Naţionale a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni şi o să încercăm să facem lobby pentru adoptarea lor”, a precizat Petru Olariu, managerul BCC Timişoara.

BCC a luat fiinţă în urmă cu trei ani cu ajutorul unor fonduri oferite de Uniunea Europeană. Până acum aproape 3.700 de timişeni au beneficiat de informare şi consiliere gratuită.

Cele mai solicitate domenii au fost legate de regimul proprietăţii, drepturi şi obligaţii civile, servicii publice sau raporturi de muncă. Aproape jumătate dintre cei care au solicitat informaţii acestui biroul au peste 50 de ani. Parteneri în acest proiect sunt şi Primăria Timişoara şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş.
Regulament de plasare a anunturilor