Legea vrajitoarelor, initiata de mai multi parlamentari de Timis, adoptata de Senat

49Comentarii
Legea vrajitoarelor, initiata de mai multi parlamentari de Timis, adoptata de Senat
“Legea vrăjitoarelor”, care reglementează activităţile şi practicile oculte şi protejează persoanele înşelate prin ghicit sau alte metode similare şi care a fost propusă de mai mulţi parlamentari de Timiş a fost adoptată tacit de Senat.

În proiectul de lege – care îi are ca iniţiatori, printre alţii, pe deputaţii Timiş Alin Popoviciu, Gheorghe Ciobanu, Marius Cristinel Dugulescu, toţi de la PDL, liberalul Claudiu Ţaga şi deputatul independent Maria Barna – se arată că practicile de ghicitorie “nu sunt integrate în sistemul principal al servicilor oferite populaţiei şi au la bază doar teoriile, credinţele şi experienţele empirice ale aşa-ziselor clar-văzătoare în prezicerea viitorului, tămăduire de boli şi alte afecţiuni sufleteşti”.

Anterior dezbaterii, senatorii din Comisia juridică respinseseră această iniţiativă legislativă.

Iniţiatorii propun ca pentru acest domeniu, în cazul în care nu există, să se creeze standarde ocupaţionale care definesc noţiunile de “ghicitor”, “practică ocultă”, “vrăjitorie” şi “farmece”.

În proiect se mai propune ca activităţile de ghicit şi magie să fie încadrate în nomenclatorul profesiilor liberale, iar persoanele care exercită activităţi de ghicit şi magie să fie obligate să posede autorizaţie de liberă practică.

Dacă această iniţiativă ar fi adoptată şi de Camera Deputaţilor, practicianul din domeniul ocult ar fi obligat să adere la o organizaţie profesională specifică, care ar avea obligaţia ca, la înfiinţare, să stabilească obligativitatea emiterii unei facturi fiscale cu plata taxei pe valoarea adăugată.

Pe de altă parte, iniţiativa legislativă interzice amplasarea cabinetelor de ghicit şi vrăjitorie sau desfăşurarea activităţilor oculte, dar şi publicitatea de orice fel, în proximitatea lăcaşurilor de cult, a instituţiilor publice, a instituţiilor de învăţământ sau a unor instituţii de interes public.

Iniţiatorii mai prevăd în proiect că inducerea şi menţinerea în eroare sau amăgire a unei persoane în scopul de a obţine prin aceste practici un folos material se pedepseşte, potrivit articolului 244 din Codul Penal, cu pedeapsa închisorii de la şase luni la trei ani.49Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor