Legea asigurărilor obligatorii pentru locuinţe mai aşteaptă

2Comentarii
Legea asigurărilor obligatorii pentru locuinţe mai aşteaptă
Fără asigurare obligatorie pentru casă. Intrarea în vigoare a Legii privind asigurarea obligatorie a locuinţelor va fi amânată încă o dată, cel mai probabil urmând să fie pusă în aplicare de la 1 iulie 2010, cand va fi funcţional sistemul informatic pentru gestionarea celor aproape 8,5 milioane de contracte care vor fi întocmite pentru casele din România.

Legea 260 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor a fost adoptată în luna noiembrie 2008, dar intrarea în vigoare a mai fost amânată de câteva ori şi, conform ultimelor reglementări, trebuia aplicată de la 1 ianuarie 2010. Se estimează că în primul an de la intrarea în vigoare a noilor poliţe aproximativ 25% dintre români vor încheia contractele aferente, iar în următorii doi ani numărul acestora va ajunge la 75%.

Conform actului normativ, imobilele vor fi asigurate împotriva a trei riscuri majore: inundaţii, cutremure şi alunecări de teren. Asigurarea obligatorie ar urma să acopere numai pagubele rezultate în urma calamităţilor de acest fel. În urma aplicării noilor asigurări, fiecare proprietar de locuinţă va fi obligat să plateasca echivalentul a 10 sau 20 de euro pe an pentru asigurare, în funcţie de tipul casei, suma asigurată fiind de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro, în funcţie de materialele din care au fost realizate imobilele. Cei care nu vor deţine noua asigurare obligatorie ar putea fi sancţionaţi, conform legii 260, cu amenzi cuprinse între 100 de lei şi 500 de lei.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor