Lege doar pe jumătate aplaudată

Lege doar pe jumătate aplaudată
Ministrul Sănătăţii va susţine miercuri o videoconferinţă în care va fi discutată noua lege a sistemului de sănătate în ultima formă. Aceasta prevede că directorul de spital va fi numit şi schimbat din funcţia de conducere doar cu avizul MS.

Pe lângă această noutate, varianta finală a legii mai prevede că la intrarea în funcţia de director, managerul unităţii încheie un contract de management pentru trei ani cu Ministerul Sănătăţii.

„Legea are şi părţi bune şi părţi perfectibile. Managerul ar avea puterea deplină, iar Consiliul de Administraţie se va transforma în Consiliu Consulativ, iar puterea lui va dispărea. Aceasta va fi dispusă dezbaterii publice. Nu e normal ca un director de spital să poată fi oricine, nu medic”, ne-a spus dr. Octavian Creţu, directorul Spitalului Clinic Municipal din Timişoara.

„Pachetul, reformă a sistemului de sănătate are în vedere omul, cetăţeanul, singurul care plăteşte servicii medicale şi care aşteaptă să fie tratat cum trebuie în unităţile sanitare”, a comunicat Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii.
Regulament de plasare a anunturilor