Lacuri cu insule, lemurieni, flamingo şi pelicani la Grădina Zoologică

6Comentarii
Lacuri cu insule, lemurieni, flamingo şi pelicani la Grădina Zoologică
La Grădina Zoologică din Timişoara vor fi amenajate în perioada următoare două aşa-zise lacuri, două bazine, cu „insule” pe care vor sta lemurieni şi „plaje” pentru flamingo şi pelicani, în cadrul unui proiect transfrontalier cu finanţare europeană. De asemenea, în plan este şi achiziţionarea de zebre şi cămile. Problema este că deocamdată nu sunt bani pentru noile animale!

Lucrările de amenajare de la Zoo Timişoara vor fi realizate în cadrul proiectului „Trăim în bazinul Carpaţi – Dezvoltarea atractivităţii pentru vizitatorii Parcului Zoologic Szeged şi Grădinii Zoologice Timişoara” – CARPATZOO – HURO/0801/018, proiect implementat de primărie în cursul anului 2010 şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013.

„Avem un parteneriat împreună cu cei de la Grădina Zoologică din Szeged, printre punctele incluse în proiect fiind montarea de camere de supraveghere la Zoo şi amenajarea a două lacuri, ocazie cu care sper să şi mărim numărul de animale pe care le avem. Sunt de fapt două lacuri care există şi care vor fi mărite, reamenajate. După cum am făcut proiectul, pe una dintre bălţi vor fi „amplasate” trei insule. Pe două dintre ele vor fi lemurieni, pe două dintre laturile bazinului vor fi flamingo şi pelicani, şi bineînţeles vor fi şi alte păsări, lebede albe, lebede negre şi diverse tipuri de raţe”, a arătat Mihăiţă Afrenie, cel care se ocupă de administrarea Grădinii Zoologice din Timişoara. În proiect este prevăzută inclusiv „o plajă încălzită” pentru flamingo. Lângă acest lac ar urma să fie un habitat pentru cămile şi altul pentru zebre şi struţi.

Problema este că dacă lucrările de amenajare a lacurilor vor fi realizate din fonduri europene, până cel târziu în luna iunie a acestui an, spune Mihăiţă Afrenie, pentru achiziţionarea de noi animale, care ar trebui să fie de fapt atracţia în noul peisaj, n-au fost prevăzute fonduri la bugetul local.

„Într-adevăr, momentan nu există banii respectivi prevăzuţi, dar la rectificarea de buget din luna iunie voi propune acordarea sumei necesare pentru achiziţionarea animalelor respective”, a explicat viceprimarul Adrian Orza.

În cadrul proiectului cu finanţare europeană se vor face lucrări de amenajare şi la Zoo Szeged, iar 90 de copii şi 10 profesori de la şcolile din Timişoara, selectaţi în urma unei competiţii interşcolare organizată de primărie, vor beneficia de o excursie gratuită de o zi, vor vizita Parcul Zoologic din ţara vecină.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor