Lacul de acumulare de la Porțile de Fier a fost golit pentru a face față viiturii

9Comentarii
Lacul de acumulare de la Porțile de Fier a fost golit pentru a face față viiturii
Lacul de acumulare din dreptul orașului Orșova a fost golit de hidroenergeticienii de la Porțile de Fier pentru a face față viiturii care se îndreaptă dinspre Baziaș, transmite corespondentul NewsIn.

“În anul 1965, când a fost dată în funcţiune hidrocentrala de la Porţile de Fier I, cele două părţi, româno-sârbe, au încheiat un protocol care prevede că atunci când debitul Dunării depăşeşte 11.000 mc/s, cota apei din lacul de acumulare de la Porţile de Fier să scadă cu 63 de metri faţă de nivelul cotei Mării Adriatice. Asta pentru că există pericolul să fie inundată partea sârbă, până la Belgrad”, a declarat, luni dimineaţă, directorul Apelor Române Mehedinţi, Adrian Drăghici.

El a precizat că debitul Dunării este în creştere. “Astăzi la Baziaş, debitul Dunării este de 11.100 mc/s în condiţiile în care debitul mediu multianual este de 4950 mc/s”, a spus Drăghici.

Cota de atenţie a fost depăşită la Gruia  (Mehedinţi) cu 60 de cm, iar la Calafat (Dolj) – cota de inundaţie a fost depăşită cu 6 cm.

Sursa: Newsin9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor