Lacas de cult de peste 2,5 milioane de euro

1Comentariu
În centrul comunei Giroc, în imediata vecinătate a Primăriei, se va înălţa o nouă biserică, pentru localnici, dar şi pentru credincioşii din zona de sud a Timişoarei.

Mitropolia a sesizat încă din anul 2009 necesitatea unui astfel de lăcaş de cult, în partea de sud a Timişoarei. Chiar dacă în comuna Giroc există în prezent un număr de 10 biserici, necesitatea construcţiei uneia noi, este considerată absolut necesară, pentru a putea primi la închinăciune cei aproximativ 10.000 de enoriaşi. „ Consiliul Local va sprijini această iniţiativă, în măsura în care s-a implicat şi în cazul celorlalte biserici” ne-a spus primarul comunei Toma Iosif Ionel. Lăcaşul se va construi pe o suprafaţă de 1200 mp, va avea un demisol şi costurile înălţării lui au fost aproximate la 2,5 milioane de euro. Pentru a găsi resursele financiare unei astfel de construcţii, sunt vehiculate informaţii diverse care includ deschiderea unor conturi în lei şi valută unde enoriaşii pot face donaţii.”Din câte ştiu eu nu există un asemenea cont. N-am auzit să fi cerut părintele specimen de semnătură pentru aşa ceva. Dar orice parohie este autonomă financiar, chiar dacă este administrată sub egida Centrului Eparohial ” ne-a spus Ioan Bude, protopop.

„Da, am deschis un cont de investiţii la Unicredit Ţiriac, ca să nu se amestece lucrurile. Aici enoriaşii pot depune donaţii în euro, dolari şi lei pentru înălţarea bisericii. Contul de Lei este RO62BACX0000000466511001, de USD RO08BACX0000000466511003 iar de EURO RO35BACX0000000466511002” ne-a spus Daniel Mateia, preotul care va sluji la noua biserică şi care în prezent slujeşte la biserica veche din Giroc, cu preotul paroh Adrian Chermeleu.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor