La Zoo este interzis fotografiatul cu… aparate performante

18Comentarii
La Zoo este interzis fotografiatul cu… aparate performante
Se întâmplă la Grădina Zoologică din Timişoara. Cei care administrează obiectivul de la Pădurea Verde au impus nişte reguli stricte, cum ar fi cea care spune că este interzis fotografiatul cu aparate profesionale, regulă pe care mulţi fotografi o consideră aberantă.

Mai mulţi fotografi din oraş, care fac parte din clubul Fotovest Timişoara, s-au declarat revoltaţi de restricţia impusă la Grădina Zoologică. Aceştia se plâng de faptul că de o bună perioadă de timp nu sunt lăsaţi să facă poze la Zoo pe motiv că deţin „aparate foto performante”.

Pasionaţii de fotografie s-au adresat şi persoanei care se ocupă de administrarea Grădinii Zoo, Mihăiţă Afrenie, în speranţa că autorităţile vor schimba regulamentul de vizitare – pe care spun că nu au putut să-l consulte pentru că cei de la intrarea de la Zoo nu au fost în stare să li-l prezinte – şi vor renunţa la această interdicţie pentru a nu mai goni vizitatorii.

Nu ştiu dacă vă aduceţi aminte dar v-am mai scris odată acum aproximativ 1,5 ani, când cei de la intrarea în Grădina Zoologică nu m-au lasat să intru cu aparatul de fotografiat. Astazi (n.r. – sâmbătă) s-a întâmplat din nou, dar din păcate am fost un grup mai mare, membri ai Fotovest Timişoara. Am fost acolo cu aceeaşi intenţie… de a face nişte fotografii cu adevărat profesioniste, care până la urmă vă erau şi dumneavoastră de mare ajutor, dar am am fost opriţi cu aceeaşi explicaţie penibilă: „Ne pare rău, dar aveţi aparate foto performante”. Prin urmare, doresc ca în numele grupului Fotovest Timişoara să-mi cer scuze pentru faptul că folosim aparatură performantă şi insist, ca şi în primul meu e-mail, ca cineva din staff-ul Grădinii Zoologice să faca o descriere a unui aparat performant, eventual să facă o listă cu aparatele foto permise în Grădina Zoologică”, se arată în e-mailul trimis conducerii de la Zoo de unul dintre membrii Fotovest Timişoara, Alexandru Crişan.

Fotografii timişoreni nu înţeleg regula impusă de cei de la Grădina Zoo şi aşteaptă o explicaţie. Ei spun că în alte astfel de obiective din Europa este permis fotografiatul şi că la noi sunt alungaţi cei care practic aduc bani la Zoo, plătind taxa de intrare.

Stimate domn, vă readuc aminte că în toate marile grădini zoologice ale Europei fotografiatul este permis şi nu se ţine cont de tipul aparatului, inclusiv la cea din Szeged (culmea… înfrăţită cu cea din Timişoara), lucru verificat de mai toti membrii grupului nostru”, se mai arată în e-mailul trimis lui Mihăiţă Afrenie.

Şeful Serviciului de administrare a Grădinii Zoo, Mihăiţă Afrenie, nu a putut fi contactat telefonic duminică, dar vom prezenta punctul său de vedere în următoarele zile.

 18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor