La Timisoara, vinovatul plateste! Daca ai accidentat sau ai agresat pe cineva trebuie sa platesti spitalizarea

De Adrian Panduru
16Comentarii
La Timisoara, vinovatul plateste! Daca ai accidentat sau ai agresat pe cineva trebuie sa platesti spitalizarea
© Tion: La Timisoara, vinovatul plateste! Daca ai accidentat sau ai agresat pe cineva trebuie sa platesti spitalizarea
La Spitalul Județean Timișoara, cei care sunt vinovați de producerea unor accidente, au agresat persoane sau au produs vătămări corporale, sunt nevoiți să plătească spitalizarea. Nu numai spitalizarea lor, ci și a celor care au fost vătămați în urma agresiunilor sau accidentelor.

Pe site-ul Spitalului Județean Timișoara a fost publicată această informare care prevede ca cel vinovat de accident, agresiuni sau orice fel de vătămare corporală trebuie să plătească spitalizarea sa și a celorlalți pe care i-a vătămat, într-un mod sau altul.

„Persoanele care prin faptele lor produc din culpă, daune sănătății propriei persoane sau altor persoane și care necesită internarea în Spitalul Clinic Județean de Urgență «Pius Brînzeu» Timișoara sunt obligate să plătească cheltuielile de spitalizare, conform prevederilor legale”, scrie pe pagina de internet a Spitalului Județean Timișoara.

Această obligație este prevăzută de art. 320, alin. (1) din Legea nr. 95/2006 – privind reforma în domeniul sănătății: „Persoanele care prin faptele lor aduc daune sănătății altei persoane, precum și daune sănătății propriei persoane, din culpă, răspund potrivit legii și au obligația să repare prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale reprezentând cheltuielile efective ocazionate de asistența medicală acordată”.

Victimele unei agresiuni sau ale unui accident vor fi informate de către medici de această obligativitate a vinovatului.

„Medicul curant va informa pacienții, victime ale unor accidente rutiere/vătămări corporale sau, după caz, aparținătorii, despre obligativitatea vinovatului cu privire la suportarea de către acesta a cheltuielilor din perioada de spitalizare”, scrie în „Informarea privind internarea pacienților în spital ca urmare a unor accidente de circulație, agresiuni sau orice alte vătămări corporale”, semnată de managerul Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina, și doi consilieri juridici.

Conform aceleiași informări, vinovăția va fi stabilită de către instanță, nu de către spital. La spitalul județean din urbea de pe Bega, această regulă a intrat în vigoare de câteva luni. Valoarea fiecărei zile de spitalizare se stabilește în funcție de tratamentele și intervențiile care au avut loc, iar după decizia instanței vinovatul plătește.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor