La Timisoara se sarbatoresc 60 de ani de existenta a Facultatii de Litere

De Marcel Hoster
La Timisoara se sarbatoresc 60 de ani de existenta a Facultatii de Litere
© Foto: arhiva
La Universitatea de Vest Timişoara va fi din nou sărbătoare. Una dintre cele mai importante facultăţi, cea de Litere, va împlini 60 de ani de activitate, iar cu această ocazie vor avea loc mai multe acţiuni specifice.

În anul 2016, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara împlinește 60 de ani de activitate neîntreruptă în zona de vest a României. Cu acest prilej, în perioada 2-4 noiembrie, Facultatea organizează o serie de evenimente, cuprinzând mese rotunde, o conferință aniversară și o lansare de carte. Participă invitați de la Universitatea din București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Transilvania” din Brașov, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Craiova, Universitatea din Oradea, Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureș, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.

“Facultatea de Litere, Istorie și Teologie este un reper în plan educațional, dar și în promovarea valorilor umaniste. Activitatea ei trece dincolo de sălile de curs și se face cunoscută în mijlocul comunității, prin acțiunile pe care le inițiază, dar mai ales prin oamenii, specialiștii săi. Le mulțumesc pentru tot ceea ce fac, le doresc multă putere de muncă în continuare și îi asigur de tot sprijinul conducerii Universității”, a declarat rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

Temele abordate la mesele rotunde vor fi legate de poziția ocupată de disciplinele umaniste între domeniile girate de învățământul superior românesc actual, de viitorul dublelor specializări și configurarea planurilor de învățământ în contextul Bologna.

Conferința aniversară se înscrie în seria Conferințelor Seniorilor UVT 2016, cu titlul Balconul Julietei sau despre energia cuantică și literatură. Evenimentul continuă cu lansarea volumului aniversar “Valori și modele umaniste în instituții din epoci de criză”. Analize de caz, o colecție de eseuri despre învățarea valorilor prin puterea exemplului unor cariere universitare umaniste de excepție. Ziua se încheie cu semnarea în Cartea de onoare a Facultății de Litere, Istorie și Teologie, inaugurată cu această ocazie.
Acțiunea este organizată cu sprijinul Universității de Vest din Timișoara, al Editurii Universității de Vest din Timișoara, al Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” din Timișoara, al British Council Romania și al Accenture Romania.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !