La Timisoara se da startul festivalului alergarii – Timotion. Aproape 2.500 de persoane participa la curse

De Adrian Panduru
La Timisoara se da startul festivalului alergarii – Timotion. Aproape 2.500 de persoane participa la curse
© TION: La Timisoara se da startul festivalului alergarii – Timotion
În weekend, la Timișoara are loc o nouă ediție Timotion. La eveniment s-au înscris aproape 2.500 de persoane care vor pune orașul în mișcare. Pe lângă un adevărat festival al alergării, Timotion este și un eveniment caritabil – se strâng bani pentru diferite cauze din taxa de participare și din donații. Startul curselor se dă sâmbătă.

Timotion va avea loc sâmbătă, 23 aprilie 2016, în Parcul Rozelor și în zona centrală din Timișoara La cele cinci curse “Timotion – Timișoara se mișcă” s-au înscris aproape 2.500 de persoane. Organizatorii, Club Sportiv Asociația Alergotura, invită cât mai mulți timișoreni pentru a-i susține pe alergători și pentru a le oferi acestora încurajări pe traseele de alergare.

“Timotion va fi anul acesta o mare sărbătoare pentru oraș. Am pregătit un program pentru întreaga zi. Începem dimineața cu cele cinci curse de alergare, în mijlocul zilei va avea loc festivitatea de premiere, urmând ca până seara să aibă loc concerte susținute de trupe din Timișoara”, a spus Cristina Potra-Mureșan, coordonarea evenimentului.

“Timotion – Timișoara se mișcă!” a reușit să genereze o colectare de fonduri masivă pentru 16 proiecte ale unor ONG-uri locale. Datorită taxelor de participare plătite, datorită celor 62 de campioni care au adunat și alte donații ale sponsorilor s-au strâns până acum aproape 170.000 de lei. Toți cei care vor să se alăture scopului caritabil al Timotion mai pot face donații până în 10 mai 2016.

Pentru că startul curselor de alergare se va da pe str. Academician Alexandru Borza (str. Trandafirilor – n.r.), aceasta va fi închisă circulației mașinilor în intervalul 07.00 – 14.00. De asemenea, echipa de organizare îi roagă pe locuitorii din zonă să parcheze autoturismele pe străzile lăturalnice pentru a le lăsa alergătorilor șoseaua liberă.

Sâmbătă, începând cu ora 10 și până după-amiază, în Parcul Rozelor vor avea loc ateliere pentru copii și diverse activități pentru public de toate vârstele, printre care muzică, dans, jam session. Reprezentanți ai celor 16 ONG-uri pentru care se strâng fonduri vor fi prezenți pentru a povesti despre proiectele lor și cât sunt ele de importante pentru beneficiari.

La a doua ediție “Timotion – Timişoara se mişcă” organizatorii lansează și o invitație pentru artiștii locali, aceea de a surprinde spiritul Timotion. Artiștii sunt îndemnați să surprindă în imagini, sunete, povești evenimentul din 23 aprilie, apoi să le trimită organizatorilor pentru a contribui la platforma crowd-sourced a evenimentului: un loc virtual public unde se va împărți conținutul media tuturor celor interesați.

Artiștii profesioniști și amatori sunt invitați să trimită până la data de 23 mai 2016 concepte pentru scurtmetraje, obiecte, instalații, performances cu tema ”Ieșirea din pasivitate”. Un juriu format din reprezentanți ai asociațiilor Alergotura și Timișoara Capitală Culturală Europeană – Timișoara 2021 – va selecta propunerile pentru ca cele mai relevante să fie puse în practică (în limita unui buget total de 8.000 de lei).

Festivalul alergării are loc sâmbătă, 23 aprilie.

Programul “Timotion – Timișoara” se mişcă este următorul:

09:00 – Deschidere eveniment şi încălzire
09:30 – Start Semimaratonul Flex (22 km) și Crosul Visma (6 km)
10:15 – Start Crosul MGI Coutier (2 km)
11:30 – Start Cursa Rotary „Distracție pe roți” (1 km)
11:45 – Start Cursa Flexik pentru familii cu copii (inclusiv bebeluși în cărucior sau sistem de purtare)
13:00-14:00 – Festivitate de premiere.

Programul artistic de pe scena din Parcul Rozelor este următorul:

14:00 The Weekend Band
15:00 Marion Krautner
15:45 Cocktail Acoustic
16:30 The Skywalkers
17:05 Concret
18:55 Rock Abil
19:50 Phaser
20:55 Melting Dice
22:00 Sonatic

Programul complet al activităţilor este prezentat aici.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor